Main Content

VIDEO: Slovák Marek Rodák vychytal Fulhamu postup, neinkasoval ani raz!

streda, 9. august 2017 11:21 | Autor: Jakub Vaverka

VIDEO: Slovák Marek Rodák vychytal Fulhamu postup, neinkasoval ani raz!
VIDEO: Slovák Marek Rodák vychytal Fulhamu postup, neinkasoval ani raz! | zdroj: © Get West London

Včera boli na programe prvé zápasy nového ročníka anglického ligového pohára. Táto súťaž nesie v novom ročníku názov Carabao Cup, pričom v úvodných stretnutiach nastúpili predovšetkým celky z nižších líg.

Slovenských fanúšikov zaujal zápas prvého kola medzi Wycombe a londýnskym Fulhamom. Medzi troma žrdami niekdajšieho účastníka Premier League totiž dostal šancu talentovaný brankár zo Slovenska Marek Rodák. Iba dvadsaťročný gólman, ktorý sa narodil v Košiciach predviedol kvalitný výkon a vďaka dobrým zákrokom a zohratosti s defenzívnou líniou Chalupárov neinkasoval ani raz.

Fulham naopak skóroval dvakrát, keď sa do čierneho trafili Lucas Piazón, ktorý je na hosťovaní z Chelsea a Odoi. Zaujímavosťou je, že za Wycombe v tomto ročníku nastupuje Adebayo Akinfenwa, ktorý je verejnosťou označovaného za najrobustnejšieho hráča v súčasnom futbale. Najbližší súper Fulhamu v ligovom poháre ešte známy nie je, verme však, že Rodák opäť dostane príležitosť.

Rodák má platný kontrakt s tímom z Craven Cottage do leta 2018, pričom jeho devízou je hlavne výška, meria 195 centimetrov. Člen slovenskej reprezentácie do 17 aj do 19 rokov už má na svojom konte aj štyri štarty za Slovensko U21. Ak mu budú tréneri veriť a bude pravidelne chytať, nášmu futbalu môže rásť ďalší veľký talent.