Main Content

Hossa prelomil mlčanie. Návrat k hokeju nevidí ružovo

utorok, 8. august 2017 12:54 | Autor: Martin Gregor

Marián Hossa
Marián Hossa | zdroj: © TASR

Marián Hossa pre zdravotné problémy s kožou, ktoré mu spôsobuje hokejová výstroj, pred zhruba mesiacom nečakane oznámil, že vynechá celú nasledujúcu sezónu. Vyzerá to však tak, že jeho návrat k hokeju po roku oddychu nie je veľmi reálny.

Marián Hossa o svojej zdravotnej situácii porozprával redakcii českého portálu iSport.cz. Priznal, že návrat k hokeju bude veľmi ťažký a nevidí ho príliš reálne.

,,Dám si oddych od klasického režimu a uvidíme, čo sa stane o rok. Budem mať 39 rokov, už teraz mi je jasné, že po takej dlhej prestávke nebude jednoduché dostávať sa naspäť do obvyklej formy. Po skúsenostiach z posledných štyroch rokov to nevidím ružovo, ale nechcem robiť predčasne závery. Uvidíme, ako sa to všetko vykryštalizuje,” reagoval na otázku, či ešte verí v návrat do profi hokeja.

Nebyť alergickej reakcie na hokejovú výstroj Hossa by nad koncom kariéry určite neuvažoval. ,,Nebyť týchto problémov jednu, dve ďalšie sezóny by som určite dal. Korčuliarsky sa cítim výborne, stačím omnoho mladším hokejistom. V poslednej sezóne sa mi darilo aj gólovo, dostával som sa do výbornej pohody, ktorú som, úprimne, ani neočakával.”

Český portál sa pýtal Hossu aj na jeho názor na súčasnú krízu v slovenskom hokeji. ,,Veľkým povzbudením bolo nedávne vystúpenie našej osemnástky na domácich majstrovstvách sveta. Našli by sme pár hráčov s potenciálom rozvinúť ho na najvyššej scéne. To je naše malé svetielko na konci tunelu,“ reagoval na túto tému s miernym opatrným optimizmom.