Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (28.6.2011) + VIDEO

utorok, 28. jún 2011 17:51 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (28.6.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (28.6.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Kamenár na sezónu do Sparty

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie brankár Luboš Kamenár včera spečatil svoj príchod na Letnú. V drese Sparty Praha bude nastupovať po celú budúcu sezónu, avšak stále ako kmeňový hráč FC Nantes. 24-ročný brankár si od hosťovania v českej Gambrinus lige sľubuje nový začiatok, keďže s pôsobením vo francúzskom Nantes (a neskôr s hosťovaním v Sivasspore) nemôže byť vôbec spokojný vzhľadom na to, že v uplynulej sezóne odchytal len dva súťažné zápasy.

Sílvio z Bragy do Atlética Madrid


Po tom ako Tomáš Ujfaluši prestúpil v minulom týždni do Galatasarayu Istanbul vedenie Atlética Madrid intenzívne hľadalo vhodnú náhradu za tohto českého obrancu. Napokon sa ňou stal portugalský reprezentant Sílvio, ktorý s Atléticom podpísal zmluvu na päť sezón. 23-ročný Portugalčan prichádza do La Ligy zo Sportingu Braga.

O Neymara sa bije 5 klubov


Podľa najnovších informácií sú španielske veľkokluby Real Madrid a Barcelona, anglické kluby Manchester City a Chelsea a ruský Anži Machačkala pripravení zaplatiť odstupné 45 miliónov brazílskemu klubu Santos za len 19 ročného útočníka Neymara. Ten je podľa mnohých odborníkov považovaný za jeden z najväčších futbalových talentov poslednej dekády. Za Santos odohral zatiaľ 64 stretnutí, v ktorých nastrieľal 27 gólov.



Nani zapôsobil na Fergusona, na Old Trafford zatiaľ ostane


Portugalský ofenzívny stredopoliar Nani potvrdil, že ostáva v mužstve United aj v budúcej sezóne. Alex Ferguson sa v posledných týždňoch podľa Naniho slov presvedčil o hráčovej zlepšenej taktickej disciplíne, čo na legendárneho trénera “Red Devils” zapôsobilo. V súvislosti s Nanim sa hovorilo o prestupepo tom, čo do klubu prestúpil Ashley Young z Aston Villy.

Lalkovič v hľadáčiku Swindonu


Účastník anglickej League Two Swindon Town chce získať na ročné hosťovanie mladého talentovaného slovenského reprezentanta do 21 rokov Milana Lalkoviča. 18-ročný kmeňový hráč FC Chelsea momentálne pôsobí v rezerve The Blues. Podľa portálu iwantfootball.co.uk chce manažér Swindonu Paolo Di Canio vybudovať káder, ktorý bude schopný postúpiť naspäť do League One.

Aktualizácia: Lalkovič napokon do Swindonu nepôjde. Podľa jeho slóv ho chce vedenie v tíme a údajne má šancu už v tejto sezóne zasiahnúť do diania v Premier League. Na hosťovanie ho pustia najskôr až počas zimného prestupového obdobia a to v prípade, ak nedostane herne príležitosti v Á-čku.

Marek Hamšík nevylúčil prestup do AC Miláno


Marek Hamšík po prvýkrát od otvorenia prestupového trhu verejne priznal, že nevylučuje prestup do iného klubu. 23 ročný hviezdny stredopoliar SSC Neapol doteraz vždy zdôrazňoval, že je v Neapole šťastný a klub nechce opustiť, no vidina tímového úspechu zdá sa postupne mení jeho názor. ,,Myslím si, že je na čase niečo vyhrať. Je ťažké predpovedať, kedy bude správny čas na odchod. Prezident Aurelio De Laurentiis ma predať nechce, ale nič ešte nie je isté.” Ako je známe hlavným záujemcom o Hamšíkove služby je AC Miláno, ktoré ma k dispozícií na prestupy ešte 50 miliónov eur. Hamšíkova cena je podľa odborného portálu transfermarket 25 miliónov eur. O Hamšíka sa v minulosti okrem milánskeho veľkoklubu zaujímal aj Manchester United, Chelsea, Liverpool a Zenit Petrohrad.