Main Content

Tip na konečné poradie Premier League 2017/2018 podľa Šport7.sk

piatok, 11. august 2017 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Letný pôst futbalových milovníkov sa blíži ku koncu. Už dnes začína nový ročník anglickej Premier League, najsledovanejšej futbalovej ligy na svete. Miliónmi dotovaná súťaž, v ktorej o titul bojuje minimálne sedem tímov má pred sebou veľmi pravdepodobne najvyrovnanejší ročník v celej svojej histórii. Kto sa stane majstrom a kto naopak zostúpi? Pozrite sa naše predpovede!

Boj o záchranu (20. – 15.miesto)

Boj o záchranu (20. – 15.miesto)

Boj o záchranu v anglickej Premier League rok, čo rok prináša veľmi zaujímavé divadlo, ktoré býva rozlúsknuté až v samom závere ročníka. Menoslov tímov, ktoré sa môžu do nepopulárnych záchranárskych prác zapojiť je široký. Predovšetkým u celkov, ktoré majú užšie kádre a postihne ich séria zranení či pokles formy, môžu prísť problémy veľmi rýchlo. V minulých rokoch sa na spodných priečkach počas určitej časti ročníka pohybovali aj Chelsea, Arsenal či Leicester City, a teda boj o udržanie sa týka naozaj každého.

Vybrať trojicu, ktorá pôjde o ligu nižšie je veľmi náročná úloha, avšak výkony waleského celku Swansea City majú počas posledných rokov klesajúcu tendencie a Burnley by mohla doplatiť na pomerne úzky káder s nie príliš veľkou dávkou skúsenosti, ktorá je potrebná. Brighton je spomedzi nováčikov najväčším papierovým outsiderom a ťažko predpokladať, ako výkony bude predvádzať, pričom problémy sa zrejme nevyhnú ani Huddersfieldu, ktorý uvidíme medzi anglickou smotánku po vyše štyroch dekádach .

Stoke City musí dúfať, že nahradí odchádzajúceho Marka Arnautoviča a budú sa mu vyhýbať zranenia, inak môže byť veľmi zle. Birminghamský West Bromwich Albion každoročne dopláca na nevyrovnané výkony, no družina z druhého najväčšieho anglického mesta vie potrápiť aj hviezdne mužstvá. Priamemu boju o holé prežitie by však The Baggies mali vyhnúť.

Tip Šport7.sk:

20. Swansea City

19. Burnley FC

18. Brighton & Hove Albion

17. Huddersfield Town

16. Stoke City

15. West Bromwich Albion


Foto: © TASR