Main Content

Žilina sa musí prebrať, majster je na poslednom mieste v lige

nedeľa, 6. august 2017 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Žilina sa musí prebrať, majster je na poslednom mieste v lige
Žilina sa musí prebrať, majster je na poslednom mieste v lige | zdroj: © TASR

Slovenský majster MŠK Žilina pred pár týždňami siahal na vyradenie FC Kodaň v Lige majstrov. Prešlo niekoľko dní a žlto-zelení si nevedia poradiť ani len s konkurenciou v domácej súťaži. Tri kolá a nula bodov sú chabá vizitka úradujúceho šampióna.

V prvom kole MŠK Žilina prekvapivo prehral na pôde nováčika z Nitry. Tesné zaváhanie v pomere 0:1 sa však dalo ospravedlniť úvodom sezóny a veľkým nitrianskym entuziazmom. Nasledoval domáci zápas s Prešovom. Tím z východu Slovenska, ktorý žlto-zelení nemal nikdy problém zdolať, olúpil Šošonov na ich ihrisku o všetky body po triumfe 3:2. Pred tretím kolom v Zlatých Moravciach už zverenci trénera Adriána Guľu vedeli, že musia bodovať.

Opak bol však pravdou. Slovenský šampión opäť zaostal za svojimi očakávaniami, potvrdil svoju streleckú impotenciu a veľký problem s efektivitou v rozhodujúcich momentoch. Zlaté Moravce- Vráble sa na kvalitného súpera veľmi dobre pripravili. Bojovným a organizovaným výkonom sa im podarilo skórovať dvakrát a sedemnásobného majstra dokonale zaskočiť. Žilina odpovedať nedokázala a prehrala aj do tretice, tentoraz 0:2.

Otázka znie, čo ďalej. Tím Adriána Guľu je na ligovom dne, s nula bodmi z deviatich možných.Vzhľadom na to, že po 22 kolách sa liga bude deliť na dve časti, Žilinčania by sa mali prebrať čo najskôr, pretože sa môže veľmi rýchlo stať, že ich v TOP 6 ani nemusíme vidieť. Priaznivci Šošonov nechápu, čo sa pod Dubňom deje. Celok, ktorý len nedávno ničil jedného súpera v lige za druhým a hral vyrovnanú partiu s FC Kodaň je na nepoznanie.