Main Content

Spartak Trnava vyhral šláger kola a je lídrom Fortuna ligy!

nedeľa, 6. august 2017 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

Spartak Trnava vyhral šláger kola a je lídrom Fortuna ligy!
Spartak Trnava vyhral šláger kola a je lídrom Fortuna ligy! | zdroj: © TASR

Šlágrom tretieho kola Fortuna ligy bol bez pochýb duel medzi Spartakom Trnava a AS Trenčín. Pred dobrou kulisou sa vo futbalovom počasí hral decentný zápas. Spokojnejší boli domáci Bilí Andelé, ktorí sa dostali na čelo ligy.

Po úvodnej slabšej fáze hry sa začal hrať otvorený futbal z oboch strán. Trenčanov poslal do vedenia legionár El Mahdioui, na ktorého presný zásah dokázal do prestávky z pokutového kopu odpovedať domáci Boris Godál. Do kabín sa išlo za nerozhodného výsledku. V druhom polčase sa do čierneho trafil už len Godál, ktorý zúžitkoval presnú prihrávku Jirku. Zápas poznačili dve vylúčenia na strane hostí, nervy pukli Šulekovi a Kloosterovi, ktorí v záverečných minútach zobrali Trenčínu aj poslednú šancu na vyrovnanie.

Trnava je s plným bodovým ziskom po troch kolách na čele celej súťaže. "V prvom polčase to bol obojstranne taktický výkon. Trenčania sú z môjho pohľadu jedným z najlepších mužstiev na Slovensku, čo v zápase i potvrdili. Mali sme dobré šance, predviedli sme niekoľko dobrých protiútokov a do polčasu zaslúžene vyrovnali na 1:1. Po zmene strán sme boli odmenení víťazstvom po druhom góle Godála, vylúčenie dvoch hráčov hostí v závere stretnutia nebudem komentovať, " priniesla TASR slová spokojného kormidelníka Spartaka Trnava Nestora El Maestra. 

Hosťujúci kormidelník Martin Ševela veril, že jeho tím získa v slovenskom Ríme minimálne bod, opak bol však pravdou. "Bolo to vyrovnané stretnutie, v ktorom sme mali lepší vstup do zápasu a išli sme do vedenia. Výsledok sme si neustrážili, súper vyrovnal z pokutového kopu. Do druhého polčasu som urobil dve zmeny, striedajúci Beridze ma svojím výkonom uspokojil, naopak výkon Ubbinka bol pre mňa sklamaním," začal hodnotiť ambiciózny trenčiansky kouč.

Nechýbalo veľa a AS mohol v Trnave aj vyhrať, nedal si však pozor v defenzíve a pykal. "Rozhodujúci gól sme dostali po rýchlej kontre a zakončení stopéra domácich, ktorý rozhodol o troch bodoch pre domácich. My sme mali platonický tlak, no chýbala nám kvalita a v závere sme inkasovali dve červené karty. Domáci vyhrali zaslúžene, my odchádzame smutní," zakončil pre tlačovú agentúru Slovenskej republiky Martin Ševela.