Main Content

Po hodoch nasleduje bolenie brucha. Slovenky prehrali s Írskom

nedeľa, 6. august 2017 10:15 | Autor: Jakub Vaverka

Po hodoch nasleduje bolenie brucha. Slovenky prehrali s Írskom
Po hodoch nasleduje bolenie brucha. Slovenky prehrali s Írskom | zdroj: © TASR, foto ilustračné

Mladé Slovenky vstúpili do majstrovstiev Európy B divízie vynikajúco, keď vysoko zdolali Macedónsko. Druhý zápas proti domácemu Írsku však už bol o inom.

Ako sa zvykne hovoriť, po hodoch prichádza bolenie brucha. Potvrdiť to môžu aj talentované slovenské basketbalistky, ktoré v prvom zápase ME B divízie zmietli z palubovky Macedónky, no proti domácim Írkam ťahali za kratší koniec povrazu. Slovenský výber podľahol hosťovskej krajine vysoko 46:84. "V zápase sme hrali proti silnému súperovi z Írska. Vedeli sme, že ich bude hnať publikum, čo sa aj potvrdilo. Hralo sa v skvelej atmosfére. Na zápas sme sa pripravili zodpovedne," začal Kačmarik pre tlačovú agentúru Slovenskej republiky.

Slovenskú zástavu držala vysoko predovšetkým Martina Machalová, ktorá si zapísala dvanásť  bodov. Ani to však nestačilo na lepší výsledok. Nasledujúce stretnutie čaká na náš tím už dnes, družstvo Tomáša Kačmarika vyzve rovesníčky z Ukrajiny. Kouč po nezvládnutom zápase neskrýval sklamanie. "Vyzeralo to, že dievčatá sú naladené dobre, ale vôbec to tak nebolo. Od prvej do poslednej sekundy sme zápas nezvládli. Musíme to hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie zápasy v skupine. Nemôžeme si už dovoliť takto vybuchnúť," zakončil kouč národného tímu svoje hodnotenie.

ME do 18 rokov - B-divízia:

D-skupina:

SLOVENSKO- Írsko 46:84 (19:44)

Najviac bodov: Machalová 12, Fehérová 10, Svetlíková 7 - Meliová 30, Huijsdensová a Scannellová po 11