Main Content

Reprezentant Majerčák: Slovenský basketbal nie je taký zlý

streda, 2. august 2017 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Basketbal
Basketbal | zdroj: © TASR

Dnes o 18:00 čaká na slovenskú basketbalovú reprezentáciu do 18 rokov dôležitý zápas majstrovstiev Európy. Proti Litve budú hrať o viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Dnes čaká tím trénera Richarda Ďuriša v rámci osemfinále súper z Litvy. Ak talentovaní Slováci zvíťazia, zahrajú si o cennú miestenku na svetový šampionát vekovej kategórie U19. Ak však neuspejú, budú putovať do nepopulárneho boja o záchranu. Nebude to jednoduchá úloha, slovenská reprezentácia má za sebou tri prehry, pričom tú poslednú s Francúzskom až o priepastných 14 bodov v pomere 54:68.

Vzhľadom na formát turnaja, v záverečnom zápase v základnej skupine nešlo prakticky o nič, preto dostali priestor aj hráči, ktorí by inak nehrali. Richard Ďuriš si uvedomuje, že ušetrené sily sa môžu v play-off hodiť. Súhlasia s ním aj hráči. "Môže to byť pozitívum, program je náročný. V podstate každý deň hráme zápas, počas celého šampionátu sú len dva dni voľna. V zápase s Francúzskom išlo len o to neurobiť si blamáž," priniesla agentúra TASR slová rozohrávača Mateja Majerčáka.

Slovensko ešte na týchto ME nevyhralo ani jeden zápas. Postupne prišli prehry s Lotyšskom, Bosnou a Hercegovinou a aj spomínaným Francúzskom. Herný prejav nášho mužstva však bol lepší, ako dosiahnuté výsledky. "Zistili sme, že môžeme hrať s každým. Zistili sme, že slovenský basketbal nie je taký zlý, ako si všetci myslia," zakončil Majerčák.