Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (27.6.2011) + VIDEO

pondelok, 27. jún 2011 17:44 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (27.6.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (27.6.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

S Husárom v Grazi spokojnosť

Rakúsky futbalový majster naďalej skúša slovenského obrancu Martina Husára. Kouč tímu Franco Foda pre rakúske média potvrdil, že ho Husár presvedčil o svojich kvalitách. "Obaja (aj Lovre Vulin pozn. red.) sa prezentovali veľmi kvalitnými výkonmi. Chcel by som vidieť ešte niekoľko ďalších kandidátov a následne sa rozhodnem, koho angažujeme," povedal pre portál keinzeitung.at hlavný kormidelník SK Sturm Graz.

Pekárik na lane Bursasporu?


Pred dvoma týždňami sme vás informovali o tom, že Peter Pekárik túži zmeniť pôsobisko po tom, ako mu tréner Wolfsburgu Felix Magath nedával dostatok herných príležitosti v druhej polovici uplynulej sezóny Bundesligy. Najnovšie o služby člena užšieho reprezentačného Á-čka prejavil záujem turecký Bursaspor. Vedenie tretieho mužstva uplynulej sezóny Super Lig by podľa svojho portálu chcelo 24-ročného ľavého obrancu získať ešte pred odchodom na sústredenie do Rakúska.

Criscito do Zenitu Petrohrad


Domenico Criscito ukončuje svoj angažmán v Janove a mieri do ruskej Premier ligy. 24 ročný taliansky obranca sa upísal ruskému veľkoklubu Zenit Petrohrad. Dlho sa zdalo, že prestúpi do konkurenčného Neapolu, ktorý sa chce posilniť pred skupinovou fázou Ligy majstrov, no napokon kluby medzi sebou nenašli spoločnú reč čo využil ruský majster z Petrohradu. Criscito je člen talianskej reprezentácie, v najcennejšom drese nechýbal ani na nevydarených MS 2010 v JAR.

De Gea na Old Trafford


David De Gea v najbližšej dobe definitívne uzavrie svoj prestup z Atletica Madrid do Manchestru United. Mimoriadne talentovaný španielsky brankár už je na Old Trafford, kde sa práve podrobuje vstupnej zdravotnej prehliadke.

Ivan Hašek trénerom Al Ahlí


Po tom ako včera nečakanie Ivan Hašek ukončil svoju funkciu predsedu Futbalovej asociácie Českej republiky sa stal oficiálnym trénerom klubu Al Ahli v Spojených arabských emirátoch. Hašek podpísal s dubajským mužstvom zmluvu na 2 sezóny.

Dos Santos má ponuky na prestup


Po tom ako sa Giovani dos Santos nedokázal presadiť v Tottenhame (väčšinou bol na hosťovaniach) klub z White Hart Lane zrejme definitívne opustí. Mexickému útočníkovi hľadá agent nový klub, pričom potvrdil, že o jeho služby má záujem viacero zaujímavých tímov.



Lehmann Schalke neposilní


Tréner Schalke 04 Ralf Rangnick vyvrátil príchod brankára Jensa Lehmanna, ktorý bol spojovaný s nemeckým klubom po odchode Manuela Neuera do Bayernu Mníchov. Mužstvo Schalke, ktoré sa v minulej sezóne prebojovalo do semifinále Ligy majstrov, bude v novej sezóne počítať so službami Ralfa Fahrmanna, Mathiasa Shobera a Larsa Unnerstalla. Jeden z nich by sa mal stať nástupcom úspešného Neuera.  
    
Vitteka chce Trabzonspor

Turecký futbalový klub Trabzonspor A.S. opätovne potvrdil, že má záujem o angažovanie najlepšieho strelca Slovenska na MS 2010 Róberta Vitteka. Ten momentálne pôsobí v konkurenčnom tíme krajiny polmesiaca MKE Ankaragucu, kde je členom slovenskej enklávy spoločne so Šestákom, Seneckým a Saparom. O odchovanca Slovana Bratislava sa naposledy zaujímal rakúsky Red Bull Salzburg. Vittek má s Ankaragucu platnú zmluvu do leta 2013.