Main Content

Rozpačité ťahy Chelsea: Koho získali, koho získať mohli a po kom pôjdu?

pondelok, 31. júl 2017 10:57 | Autor: Jakub Vaverka

Rozpačité ťahy Chelsea: Koho získali, koho získať mohli a po kom pôjdu?
Rozpačité ťahy Chelsea: Koho získali, koho získať mohli a po kom pôjdu? | zdroj: © TASR

Chelsea opanovala minulý ročník anglickej Premier League, v ktorom dokráčala za vytúženým majstrovským titulom. Ak sa však The Blues toto leto poriadne neposilnia, v nasledujúcej sezóne budú môcť na cennú trofej zabudnúť. Pohyb v kádri Modrých je totiž doposiaľ rozháraný a jasné je len jedno – CFC potrebuje nových hráčov.

Londýnska Chelsea zatiaľ na prestupovom trhu zabezpečila príchod španielskeho kanoniera Alvara Moratu z Realu Madrid, nemeckého obrancu Antonia Rudigera z AS Rím, taktiež prišiel ospevovaný stredopoliar Tiemoué Bakayoko z AS Monako a brankárskou dvojkou sa stal Willy Caballero z Manchestru City. K tomu treba pripočítať, že klubový manažment sa vo veľkom zaujímal o útočníka Romelua Lukakua, ktorý nakoniec odišiel do Manchestru United, Pierra-Emericka Aubameyanga, ktorý neprestúpil či o Jamésa Rodrigueza, ktorý si vybral Bayern Mníchov.

Práca manažmentu Modrých je napriek tomu počas tohto leta rozpačitá, čo si všímajú aj fanúšikovia. Po úspešnom ročníku sa čakalo výraznejšie posilnenie kádra, aby klub bojoval o celkové prvenstvo nielen v Anglicku, ale aj v prestížnej Lige majstrov. Na to však potrebuje širší káder. Klub však opustilo, rovnako ako každoročne, niekoľko schopných mladíkov, ktorí odišli na hosťovania. Predovšetkým niektorí z nich (napríklad Loftus-Cheek, Abraham či Zouma) si zaslúžili šancu v A tíme.

Citeľnou stratou je odchod Johna Terryho. I keď klubová ikona už nenastupovala pravidelne, išlo o človeka, ktorý mal v kabíne hlavné slovo. Spomenúť možno aj odchod Nathaniela Chalobaha do Watfordu či Nemanju Matiča do Manchestru United. Hráčov, ktorí by pravidelne istotne nehrávali, no Contemu by sa pri veľkej porcii zápasov istotne zišli. Zabudnúť nemožno ani na prípad Diega Costu, ktorý sa s Talianom nepohodol a v klube definitívne skončil.

Chelsea sa musí posilniť, ideálne o troch až štyroch hotových hráčov, inak môže byť úspešná len veľmi problematicky. Vo veľkom sa hovorí o príchode krajného obrancu Alexa Sandra z Juventusu Turín, ktorý by mal stáť nepredstaviteľných 71 miliónov eur. Antonio Conte vraj má interes aj o portugalského mladíka Renata Sanchesa, ktorý sa nepresadil v Bayerne Mníchov a reálne je vraj jeho hosťovanie. Ďalším hráčom, ktorého manažment Chelsea sleduje je skúsený Talian Candreva z Interu Miláno, no jeho príchod je málo pravdepodobný.

 V súvislosti s Modrými sa spomínajú aj Ross Barkley z liverpoolskeho Evertonu a Alex Oxlade-Chamberlain z kádra londýnskeho Arsenalu. Anglický majster disponuje značným finančným kapitálom a ambicióznym projektom na čele s kvalitným koučom a zázemím. Pre Chelsea by teda nemalo byť problém dotiahnuť hráčov, ktorých si vyhliadne. Možností má viacero a do konca prestupového obdobia mesiac. S aktuálnym kádrom totiž CFC reálne na všetkých frontoch v nasledujúcom ročníku úspešná byť nemôže.

Tip Šport7.sk na ďalšie letné príchody do Chelsea:

Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal FC)

Alex Sandro (Juventus Turín)

Renato Sanches (Bayern Mníchov)