Main Content

Tottenham Hotspur je blízko prvej letnej posily

pondelok, 24. júl 2017 11:42 | Autor: Timotej Gašper

Tottenham Hotspur je blízko prvej letnej posily
Tottenham Hotspur je blízko prvej letnej posily | zdroj: Twitter

Londýnsky celok ukončil minulú sezónu na 2.mieste a na rozdiel od konkurentov v Premier League nepriviedol do tímu počas leta ešte ani jednu posilu. Všetko sa však môže zmeniť už v nasledujúcich hodinách.

Posilnila sa Chelsea, Manchester City, Manchester United aj Liverpool či Arsenal, no Kohúti z White Hart Line zatiaľ mlčia. Stránka sportbible.com s odvolaním sa na portugalský Record tvrdí, že Tottenham už onedlho oznámi príchod prvej letnej posily, ktorou by sa mal stať nemecký reprezentant, Jeremy Toljan.

Toljan je hráčom TSG Hoffenheim, kde prežil vydarenú sezónu a s klubom dokázal dokráčať až do predkola Ligy majstrov. Primárne ľavý obranca dokáže hrať aj na poste pravého beka, čo dokázal viackrát v Bundeslige aj v reprezentácií do 21 rokov.

Čerstvý majster Európy do 21 rokov odohral na turnaji v Poľsku plnú minutáž a bol dôležitým článkom na nemeckej ceste za triumfom. 22-ročný Toljan odohral za Hoffenheim už 59 zápasov a po vydrených ME do 21 rokov sa zaradil medzi najlepších mladíkov nielen v Bundeslige.

Portugalský plátok ho označil ako cieľ Spurs po tom, čo šancu na jeho zisk stratila Benfica Lisabon, ktorá plánovala využiť Toljana ako náhradu za už Barcelončana, Nelsona Semeda. Tottenham stratil Kylea Walkera a tak chce do tímu priviesť kvalitnú posilu, aby sa tím Mauricia Pochettina mohol opäť biť o najvyššie priečky.