Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (26.6.2011) + VIDEO

nedeľa, 26. jún 2011 18:32 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (26.6.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (26.6.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

AC Miláno môže utrácať

Zaujímavú čiastku môže počas letného prestupového obdobia využiť Massimiliano Allegri na posilnenie svojho kádra. Zdroj portálu Goal.com tvrdí, že AC môže minúť na nových hráčov 50 miliónov eur. AC už získalo dvoch obrancov Taiwa a Mexesa a stredopoliara El Shaarawyho. Klub sa chce ešte posilniť v zálohe, ktorú by mala vyšperkovať nejaká veľká hviezda a práve tu sa opäť skloňuje meno Mareka Hamšíka z Neapolu. Mimo to má AC záujem aj o Juraja Kucku, ktorého trhová hodnota je približne 5 miliónov eur.

AC sa posilňuje aj v obrane


V Brazílií sa nachádza ďalšia posila úradujúceho majstra talianskej Série A. Podľa médií z Apeninského poloostrova do AC prestúpi obranca Rafael Toloi z brazílskeho Goiasu. AC je pripravené zaplatiť odstupne vo výške 8 miliónov eur.

Lucho do AS Rím?


Lucho Gonzáles je pripravený opustiť Marseille a prestúpiť do AS Rím. Potvrdil to agent argentínskeho záložníka, ktorý priznal že ide o veľmi zaujímavú ponuku a s predstaviteľmi AS rokuje už dlhšiu dobu.

Real angažoval vychádzajúcu hviezdu


Prezident francúzskeho RC Lens Gervais Martel potvrdil, že po Sahinovi, Callejonovi a Altintopovi bude ďalšou letnou posilou bieleho baletu mladučký obranca Raphael Varane. Iba 18 ročný Varane na seba upútal vynikajúcimi výkonmi v minulej sezóne Ligue 1. Záujem o jeho služby mal okrem Realu Madrid aj Manchester United a parížsky PSG, ktorého ponuku už stihol RC Lens odmietnuť. Prezident francúzskeho klubu, ktorý v uplynulej sezóne vypadol z Ligue 1 požaduje za Varaneho 10 miliónov eur.   

Barcelona sa bude posilňovať napriek dlhom


Pred pár dňami informovali španielske média o veľkej zadlženosti FC Barcelona. Podľa čerstvých správ sa pohybuje dlh katalánskeho veľkoklubu okolo 360 miliónov eur (niektoré zdroje uvádzajú dokonca čiastku o sto miliónov vyššiu). Prezident klubu Sandro Rosell chce dokonca šetriť peniaze aj tak, že vyhodí všetky farebné kopírky a tlačiarne. Napriek tomu sa fanúšikovia momentálne najkvalitnejšieho klubu na svete nemusia obávať toho, že ich klub neposilnia toto leto žiadne zvučné mena. Na prestupy má klub odložených v pokladni slušnú čiastku 45 miliónov eur. Tie by chceli Katalánci využiť hlavne na získanie Sáncheza z Udinese a Cesca Fabregasa z Arsenalu.

FC Barcelona je blízko k angažovaniu Sáncheza


Hviezda Usinese Alexis Sánchez by mohol prestúpiť už v najbližších dňoch do Barcelony. Podľa španielskych médií je talentovaný útočník práve teraz v Barcelone a rokuje s predstaviteľmi FC o novej zmluve. Udinese sa s “Barcou” na prestupovej čiastke už údajne dohodlo a tak je prestup na spadnutie. Okrem Sáncheza sa Barcelona zaujíma aj o Sergia Aguera, ktorý mal prestúpiť do Juventusu,  no “Barca” sa ho na poslednú chvíľu snaží pritiahnuť k sebe.