Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (26.06.)

nedeľa, 26. jún 2011 17:46 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (26.06.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (26.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Chovanec mimo hry

V ružomberskom tábore smútia, pretože necelé tri týždne pred novou sezónou prišiel tréner Jurkemik o jedného zo svojich najlepších hráčov. Dvadsaťsedemročného Jána Chovanca vyradilo z tréningového procesu zápalové ohorenie panvy, čo je veľmi nepríjemná záležitosť. Podľa predbežných odhadov doktorov by mohol byť fit v priebehu najbližších dvoch až troch týždňov.

Rakič na skúške v Košiciach


V kádri desiateho tímu uplynulého ročníka MFK Košice skúšajú  30-ročného Milan Rakiča, ktorý naposledy obliekal dres Vojvodiny Novy Sad.  Či bude tento ofenzívny záložník pôsobiť v Čermeli však zatiaľ nie je jasné. Isté však je, že Košice musia káder napriek zlej finančnej situácií pred štartom novej sezóny posilniť, inak budú opäť horúcim kandidátom na zostup.

Suverénny ViOn


Príprava pokračuje aj v Zlatých Moravciach. Včera si „Červení“ zmerali sily s maďarským prvoligistom FC Siófok. Očakával sa vyrovnaný zápas s tesným výsledkom, no opak bol pravdou. Zlatomoravčania pôsobili ako tornádo a svojho súpera rozniesli 6-1. Hráči ViOnu vysoké víťazstvo nepreceňujú, výsledky z prípravy sú totiž často krát zradné.

Kladrubský do Slovana?


V českých médiách sa objavila informácia o tom, že 25 ročný obranca Sparty Praha Jiří Kladrubský by sa mohol stať hráčom Slovana Bratislava.  Údajná cena za prestup Kladrubského do Slovana je podľa portálu iDnes.cz 10 miliónov českých korún. K tomuto sa vôbec nebudeme vyjadrovať," skonštatoval hovorca Sparty Ondrej Kasík. Vyjadrenie hovorcu je jedna vec, no realita druhá a z viacerých zdrojov sa ozývajú hlasy, že dvojnásobný český seniorský reprezentant bude v budúcej sezóne naozaj obliekať dres „Belasých”.

Dnes by sa malo rozhodnúť

Dnes by sa malo rozhodnúť o ďalšej budúcnosti Filipa Šeba. Najlepší kanonier uplynulej sezóny Corgoň Ligy mal dnes na programe pracovný obed a majiteľom Slovana Ivanom Komtoríkom, ktorý má na Pasienkoch hlavné slovo. Je iba na Kmotríkovi, čí uprednostní lákavé 3 milióny eur za Šeba, alebo si útočníka nechá a premárnené peniaze sa pokúsi znásobiť aj za pomoci Šeba v budúcej sezóne Ligy Majstrov.