Main Content

Nezlomná vôľa a pokus o zázrak: MŠK Žilina ide pokoriť Kodaň

utorok, 18. júl 2017 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Nezlomná vôľa a pokus o zázrak: MŠK Žilina ide pokoriť Kodaň
Nezlomná vôľa a pokus o zázrak: MŠK Žilina ide pokoriť Kodaň | zdroj: © TASR

Žilina v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov prehrala na svojej pôde s Kodaňou 1:3 a postup do ďalšej fázy si poriadne skomplikovala. Zajtra je na programe odveta, pričom MŠK ešte zbrane nezložil a pokúsi sa favorita šokovať.

Žilnčania mali domáci zápas vynikajúco rozohratý. Prvý polčas vyhrali po presnom zásahu Špaleka 1:0 a priblížili sa k postupu. V druhej časti hry však prišlo vylúčenie Miroslava Káčera a hetrik hosťujúceho srbského zakončovateľa Andriju Pavloviča. Prehra 1:3 bola z pohľadu priebehu zápasu veľmi krutá a žlto-zeleným prakticky zatvorila bránu do tretieho predkola Ligy majstrov.

Kormidelník MŠK Žilina Adrián Guľa a jeho zverenci však zbrane pred zajtrajšou odvetou neskladajú. Skórovať trikrát v Kodani bude extrémne náročné, no rozhodne nie nemožné. "Pôjdeme urobiť zázračný zápas. Trenčín nám ukázal pred dvoma rokmi v Rumunsku, že sa to dá. Našou nezlomnou vôľou a mentalitou sa k tomu inak postaviť ani nedá. Urobíme maximum, aby sme dokázali zázrak," priniesla agentúra TASR vyjadrenia ambiciózneho kouča. 

Šošonom bude chýbať vykartovaný záložník Miroslav Káčer a taktiež zranení skúsení slovenskí reprezentanti Miloš Volešák a Viktor Pečovský. Naopak, s tímom cestuje Jakub Holúbek, ktorý sa rýchlo zotavuje zo zranenia. "Nie je to jednoduché, ale nemáme čo stratiť. Ideme tam vyhrať," povedal pred odchodom do Dánska strelec zatiaľ jediného žilinského gólu Nikolas Špalek.

Žilinčania musia za každých okolností skórovať minimálne trikrát, ak zdolajú FC Kodaň 3:1, zápas bude putovať do predĺženia. Vyššie dvojgólové víťazstvo by ich posunulo do tretieho predkola. Stretnutie má naplánovaný výkop na zajtra na 19:30 na štadióne Parken. Hlavným rozhodcom bude belgický arbiter Jonathan Lardot.