Main Content

Slovensko čaká baráž o MS, šampionát nie je priorita

utorok, 18. júl 2017 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Slovensko čaká baráž o MS, šampionát nie je priorita
Slovensko čaká baráž o MS, šampionát nie je priorita | zdroj: © TASR

Dnes čaká slovenskú reprezentáciu vo volejbale cesta do belgického mesta Kortrijk, kde budú do konca týždňa v kvalifikačnom kole bojovať o postup na MS. Postupový kľúč je neúprosný.

Postupový kľúč je neúprosný, pretože zo šiestich účastníkov kvalifikačného kola postúpi na budúcuročné MS iba jeden štát. Vzhľadom na to, že Slováci cestujú do Belgicka v značne omladenej zostave, neradia sa medzi favoritov na postup. Čaká ich však päť duelov a rozhodne zabojujú o to, aby si v 2018 zahrali na vytúženom šampionáte.

Baráž si nezahrá hneď niekoľkých skúsených hráčov, ktorí patrili medzi reprezentačné stálice v minulých rokoch. "Keďže nás na konci augusta čakajú ME v Poľsku, stanovili sme si priority. Väčšiu šancu na dobrý výsledok vidíme na európskom šampionáte. Preto sme sa v kvalifikácii rozhodli dať šancu niekoľkým mladším hráčom," prehovoril pre TASR tréner reprezentácie Andrej Kravárik.

V Kotrijku čakajú na Slovensko kvalitní súperi. Naši chlapci si postupne zmerajú sily s Belgickom, Nemeckom, Bieloruskom, Estónskom a Španielskom. "Favoritmi sú Belgičania a Nemci. Z ďalších súperov môže každý vyhrať s každým. Náš je cieľ je vyhrať nad troma tímami, ktoré sú nám rovnocenné, a to Bielorusko, Estónsko a Španielsko. Sme realisti," citovala agentúra reprezentačného kormidelníka. 

Nominácia SR na baráž MS:

Nahrávači: Filip Palgut (České Budějovice, ČR), Daniel Končal (Karlovarsko, ČR)

Smečiari: Tomáš Kriško (Liberec, ČR), František Ogurčák (bez klubu), Július Firkaľ (COP Trenčín), Tomáš Halanda (Spartak UJS Komárno), Michal Petráš (Aich/Dob, Rak.)

Blokári: Peter Ondrovič (České Budějovice, ČR), Radoslav Prešinský (Karlovarsko, ČR), Marek Ludha (VKP Bystrina Nitra)

Univerzáli: Peter Mlynarčík (Aich/Dob, Rak.), Filip Gavenda (Netzhoppers, Nem.)

Liberá: Marián Vitko (VK KDS Šport Košice), Tomáš Lampart (VK MIRAD PU Prešov)