Main Content

17 rokov stačilo. Víťaz NHL Campbell končí v NHL

pondelok, 17. júl 2017 13:29 | Autor: Jakub Vaverka

17 rokov stačilo. Víťaz NHL Campbell končí v NHL
17 rokov stačilo. Víťaz NHL Campbell končí v NHL | zdroj: © TASR

V novej sezóne už v zámorskej profilige NHL neuvidíme skúseného obrancu Briana Campbella. Bek, ktorý sa preslávil hlavne v Chicagu Blackhawks, sa rozhodol zavesiť korčule definitívne na klinec.

Obranca Brian Cambpell sa lúči s NHL a Chicagom Blackhawks po sedemnástich rokoch a víťazstve Stanley Cupu, ktoré si zaknihoval v drese Jastrabov v roku 2010. Campbell oznámil koniec svojej profesionálnej kariéry v pondelok, pričom od nového ročníka by mal pôsobiť v štruktúrach chicágskej organizácie a taktiež sa zamerať na rozvoj mládeže a marketingu.

Spoluhráč našich hráčov Tomáša Jurča, Richarda Pánika či Mariána Hossu odohral v NHL dovedna 1082 zápasov, v ktorých nazbieral 504 bodov za 87 gólov a 417 asistencií. Okrem Hawks si zahral aj v Buffale Sabres, San José Sharks a Floride Panthers. Draftovaný bol v roku 1997 prvým spomínaným celkom v šiestom kole. 

Campbell podpísal s Hawks kontrakt v roku 2008 a dohoda znela na osem rokov, počas ktorých si mal tento bek zarobiť 57,14 milióna dolárov. Pri honbe za triumfom v lige v roku 2010 hrával v play-off priemerne 20 minút na zápas. Následne Chicago muselo robiť škrty v rozpočte a ostrieľaný obranca putoval v 2011 na Floridu. Kariéru však dohral tam, kde to mal najradšej, v United Center.