Main Content

Wimbledonská víťazka Muguruzová: Je to niečo neuveriteľné

nedeľa, 16. júl 2017 11:28 | Autor: Jakub Vaverka

Wimbledonská víťazka Muguruzová: Je to niečo neuveriteľné
Wimbledonská víťazka Muguruzová: Je to niečo neuveriteľné | zdroj: © TASR

Ženský turnaj vo Wimbledone včera ovládla španielska tenistka Gabrine Muguruzová. Vo výbornej forme hrajúca Španielka si presvedčivo poradila so skúsenou Američankou Venus Williamsovou. Po finálovom triumfe nešetrila slovami chvály na svoju súperku.

Rodáčka z Venezuely, ktorá však disponuje aj španielskym pasom, sa po Conchite Martinezovej stala iba druhou španielskou víťazkou Wimbledonu v histórii. Zaujímavosťou je, že práve Martinezová je jej aktuálnou trénerkou. Pre Muguruzovú išlo o druhé wimledonské finále. V tom prvom v roku 2015 nestačil na Serenu Williamsovú.

Proti jej sestre Venus však išlo o iný duel. Muguruzová potvrdila svoju perfektnú formu. Premožiteľka našej Magdáleny Rybárikovej porazila Williamsovú v pomere 7:5,6:0 a dokázala, že keď hrá v pohode, môže ju zdolať len veľmi úzky zoznam hráčok na profesionálnom okruhu.  Muguruzová si okrem trofeje odnáša z Anglicka aj prémiu vo výške 2,2 milióna libier a taktiež 2000 bodov do rebríčka WTA.

Od zajtra bude Garbine Muguruzová svetová päťka. "Dnešný zápas bol pre mňa na celom turnaji najťažší. Zdolať vo finále Venus, ktorú som sledovala ešte ako malé dieťa, je niečo neuveriteľné. Pre mňa je to legenda a šampiónka. Bola som plná emócií, i keď som sa ich snažila nedávať najavo.Veľká vďaka patrí celému tímu," prehovorila šťastná víťazka v televízii ESPN. 

Najslávnejší tenisový turnaj na svete tak má novú víťazku. Celý Wimbledon skončí dnes mužským finále medzi Rogerom Federerom a Marinom Čiličom. Čo sa slovenského tenisu týka, najlepší výkon podala Magdaléna Rybárikova, ktorá v ženskej dvojhre dokráčala až do semifinále. Prvého grandslamového v jej kariére.