Main Content

Eubank obhájil titul IBO v superstrednej váhe, čaká ho nový seriál

nedeľa, 16. júl 2017 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Eubank obhájil titul IBO v superstrednej váhe, čaká ho nový seriál
Eubank obhájil titul IBO v superstrednej váhe, čaká ho nový seriál | zdroj: © TASR

Boxer Chris Eubank mladší zdolal v sobotňajšom súboji v Londýne Nemca Arthura Abrahama a obhájil titul majstra sveta verzie IBO v superstrednej hmotnostnej kategórii. Vďak tomuto triumfu získal miestenku v novom lukratívnom seriáli, ktorý odštartuje už tento september.

Eubank si poradil s nemeckým boxerom Arthurom Abrahamom, pričom triumf v tomto zápase mu prisúdili všetci rozhodcovia. Ich hodnotenia boli nasledovné: 118:110,118:10  120:108. Eubank sa môže pochváliť na profesionálnom okruhu vynikajúcou bilanciou. Doposiaľ nastúpil na 26 stretnutí, z ktorých vyhral 25. Abraham, ktorý má už 38 rokov utrpel iba šiestu porážku v 52 dueloch. Svojím vekom však už patrí medzi boxerských veteránov, čo potvrdil aj samotný duel. 

Chris Eubank si týmto triumfom zabezpečil miestenku do lukratívneho seriálu World Boxing Super Series. Jedná sa o multidivízny ostro sledovaný turnaj, ktorý odštartuje v septembri tohto roka. Celková dotácia tohto seriálu predstavuje 50 miliónov dolárov. Agentúrne správy hlásajú, že vo štvrťfinále by mal Eubank vyzvať tureckého boxera Avniho Yildirima.