Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (25.6.2011)

sobota, 25. jún 2011 19:53 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (25.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (25.6.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Juraj Kucka čítal o záujme AC len na internete

Hoci Juraja Kucku teší záujem predstaviteľov talianskeho futbalového giganta AC Miláno osobne ho z Milána ešte nik nekontaktoval. V rozhovore pre tlačovú agentúru SITA priznal, že o záujme AC čítal len na internete. Nekompromisný záložník s tvrdou strelou má podľa portálu transfermarket hodnotu 5 miliónov eur. Do FC Janov prestúpil počas zimného prestupového obdobia z pražskej Sparty. O Kuckové služby sa okrem AC Miláno údajne zaujímajú aj v Interi Milánno, Juventuse Turín a v nemenovaných kluboch Premier League a Primera Division.

Martin Husár na lane rakúskeho majstra


Rakúsky majster SK Sturm Graz skúša slovenského obrancu Martina Husára. Túto informáciu dnes priniesol portál kleineszeitung.at. 26-ročný rodák z Trnavy, ktorý je kmeňovým hráčom FK Zbrojovka Brno, hráva na poste ľavého obrancu. V minulosti pôsobil v Trnave, Lillestrome a Ham-Kame.

Šebová cena 3 milióny eur?

Vo včerajšom diele našich špekulácií sme uviedli, že Hannover 96 ponúka za Filipa Šeba Slovanu rovný milión eur. Najnovšie informácie však hovoria o tom, že bundesligista núka slovenskému majstrovi až 3 milióny eur, čo je v našich zemepisných šírkach dosť vysoké číslo. Cez víkend sa má Šebo stretnúť s majiteľom Belasých Kmotríkom a po porade s ním bude jasné, či Filip v Slovane zostane alebo odíde.

Malaga sa posilňuje naďalej


Španielský klub Malaga CF patrí bez pochýb k najaktívnejším klubom aktuálneho prestupového trhu. Podľa dnešných správ španielskych médií získali z konkurenčnej Valencie bývalého reprezentanta Španielska Joaquína. Ide už o siedmu letnú posilu Malagy, ktorá skončila v predchádzajúcom ročníku Primera Division na 11. priečke. Prestupová čiastka za Joaquína je podľa dohadov 5 miliónov eur. 51 násobný reprezentant Španielska prestúpil v auguste 2006 do Valencie za 25 miliónov eur.

Malaga angažovala okrem Joaquína v predchádzajúcich dňoch Argentínčanov Diega Buonanotteho a Martína Demichelisa, holandské duo Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy, španielskeho obrancu Nacha Montrela a francúzskeho stredopoliara Jerémyho Toulalana. Klub chce v novej sezóne minimálne miestenku do pohárovej Európy. Odborníci sa už teraz zhodujú, že vynovene mužstvo môže atakovať aj miestenku do Ligy majstrov.

Inter Miláno má nového trénera

Taliansky futbalový gigant Inter Miláno povedie v nasledujúcej sezóne Gian Piero Gasperini. Bývalý kormidelník FC Janov podpísal s modro-čiernými zmluvu na jednu sezónu s jednoročnou opciou. Túto informáciu priniesol oficiálny portál Interu s titulkom “Vitajte v Interi, pán Gasperini”!

Arsenal odmietol ponuku Barcelony

FC Barcelona stále nevzdáva boj o španielskeho reprezentanta a odchovanca katalánskeho klubu Cesca Fabregasa, ktorý už deväť sezón pôsobí v Arsenale. Podľa denníka The Telegraph ponúkli predstavitelia momentálne najsilnejšieho európskeho klubu vedeniu “Gunners” odstupné vo výške 30 miliónov eur. Túto čiastku však vedenie Arsenalu okamžite odmietlo. Podľa najnovších správ je Barcelona ochotná ponúknuť Arsenalu maximálne 40 miliónov.