Main Content

Portál Goal.com píše o Hamšíkovi: Je to neapolský Steven Gerrard

streda, 12. júl 2017 11:15 | Autor: Martin Gregor

Portál Goal.com píše o Hamšíkovi: Je to neapolský Steven Gerrard
Portál Goal.com píše o Hamšíkovi: Je to neapolský Steven Gerrard | zdroj: © TASR

Bývalý taliansky stredopoliar Samuele Dalla Bona, ktorý počas kariéry obliekal dresy Chelsea, AC Miláno či SSC Neapol, zložil v rozhovore pre Goal.com veľkú poklonu Marekovi Hamšíkovi.

Marek Hamšík sa opäť ocitol na titulnej strane známeho futbalového portálu Goal.com. Slovami chvály ho zasypal jeho bývalý spoluhráč Samuele Dalla Bona, s ktorým zdieľal náš reprezentant šatňu SSC Neapol na začiatku svojej kariéry pod Vezuvom.

29-ročný najlepší slovenský futbalista oslávil desiate výročie svojho pôsobenia v tíme Partenopei. Za tú dobu viackrát dostal ponuku prestúpiť do väčšieho slávnejšieho klubu, no vždy ju odmietol.

Dalla Bona sa stretol vs Hamšíkom v roku 2004, teda v sezóne, kedy vtedy 19-ročný Slovák debutoval v bledomodrom drese. V tej dobe bol preňho benjamínkom, no teraz priznáva, že je ohúrený tým, ako Hamšíkova kariéra pokračovala ďalej.

,,S Hamšíkom som hrával veľmi rád. Už vtedy som vedel, že je veľmi dobrý hráč,” začal Dalla Bona pre Goal.com a pokračoval: ,,Má dobrú ľavú aj pravú nohu. Je to dobrý bežec, nie je ako Pirlo, ale je tiež dosť technický. Je to jednoducho veľmi dobrý hráč...

,,Bol veľmi mladý, keď som ho spoznal. Už vtedy som videl, že je dobrý, no netušil som, že sa môže byť až taký skvelý. Zaslúži si všetko čo dosiahol, pretože je to veľký profesionál a vynikajúci futbalista.”

Dalla Bona priznáva, že ho trochu prekvapuje, že sa Hamšík nikdy nerozhodol prestúpiť do slávnejšieho klubu. ,,Áno, trochu ma to prekvapuje. Mal ponuky, ale nikdy nechcel zmeniť klub. Neapol sa stal spolu s ním veľkým tímom. Bolo preňho dobre zostať v Neapole, žiť tu, kúpiť si dom, vychovať tu rodinu..."

,,Podobne ako Totti, aj on mal príležitosť odísť, ale neurobil to. Je to rozhodnutie, ktoré si zaslúži rešpekt,” poznamenal taliansky veterán, ktorý hrával v Premier League aj proti legendárnemu Stevenovi Gerrardovi, ktorý bol počas celej kariéry v Európe verný Liverpoolu.

,,(Hamšík) Je ako Steven Gerrard v Liverpoole. Majú veľa spoločného, Hamšík je tiež špičkový hráč a líder. Hral som proti Gerrardovi a s Hamšíkom. Obaja sú na špici svojej profesie.”