Main Content

Donnarumma sa dohodol s AC Miláno. Vyjednal si skvelý plat a návrat brata

streda, 12. júl 2017 11:07 | Autor: TASR

Donnarumma sa dohodol s AC Miláno. Vyjednal si skvelý plat a návrat brata
Donnarumma sa dohodol s AC Miláno. Vyjednal si skvelý plat a návrat brata | zdroj: © TASR

Miláno 11. júla (TASR) - Taliansky futbalový klub AC Miláno sa dohodol na predĺžení zmluvy so svojím brankárom Gianluigim Donnarummom do roku 2021.

"AC Miláno sa bude pevne držať jedného z najtalentovanejších hráčov ročníka 1999, ktorý bude v novej sezóne základným kameňom 'červeno-čiernych'. Obrovský talent bude naďalej strážiť bránku AC a pomôže Rossoneri v boji o Ligu majstrov," píše sa na oficiálnej stránke klubu.

Len osemnásťročný supertalnet je už dva roky brankárska jednotka tímu. V uplynulej sezóne odchytal všetkých 38 ligových stretnutí a dosiahol dvanásť čistých kont. Na jej konci však odmietol podpísať nový kontrakt a zdalo sa, že klub opustí. V AC sa však hviezdneho brankára nechceli vzdať a nakoniec sa s ním dohodli na ročnom plate až šesť miliónov eur. Nový kontrakt by mal zahŕňať aj dve výkupné klauzuly, podľa toho, či sa AC v ďalšej sezóne prebojuje do LM. Ak áno, klauzula bude mať údajne hodnotu vyše 70 miliónov libier, ak nie, o niekoľko miliónov sa zníži.

Súčasťou dohody je aj návrat jeho brata Antonia Donnarummu na San Siro. Dvadsaťsedemročný brankár odišiel z AC v roku 2012 a dosiaľ hral za grécky Asteras Tripoli.