Main Content

Chelsea našla náhradu za Lukakua. Klub bude stáť 70 miliónov libier

pondelok, 10. júl 2017 13:42 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea našla náhradu za Lukakua. Klub bude stáť 70 miliónov libier
Chelsea našla náhradu za Lukakua. Klub bude stáť 70 miliónov libier | zdroj: © TASR

Romelu Lukaku si napokon vybral Manchester United a londýnska Chelsea teda vyšla s posilnením útoku naprázdno. Tím Antonia Conteho však neskladá zbrane a za novú ofenzívnu hviezdu ponúka až 70 miliónov libier.

Počas uplynulej sezóny sa s prestupom do Chelsea spájalo viacero útočníkov. Na čele zoznamu bol dlhodobo Romelu Lukaku, ktorý predvádzal v Evertone perfektné výkony. Len pred pár dňami však celá kauza skončila prestupom Lukakua do Manchestru United, ktorého vedenie zaňho muselo zaplatiť 75 miliónov libier plus bonusy. Chelsea Londýn sa však nevzdáva a do novej sezóny chce ako obhajca titulu vstúpiť už aj s novou ofenzívnou tvárou, ktorou by sa mal stať Alvaro Morata.

Plátok TheSun informuje, že Conte si po strate Lukakua vybral za cieľ práve španielsku hviezdu z Realu Madrid. Alvaro Morata sa v minulosti nepresadil v Reale Madrid a tak odišiel na dvojročné skusy do Turína. V kádri Juvetusu sa ale vypracoval na jedného z najlepších zakončovateľov v Európe. Morata disponuje fyzickými aj technickými prednosťami, čo mu v náročnej Premier League určite nebude na škodu.

Chelsea sa pred náročnou sezónou pripravuje na menšie vystuženie kádru a jednou z hlavných posíl by sa už čoskoro mohol stať 24-ročný španielsky reprezentant, ktorého zisk však pre CFC nebude žiadnou prechádzkou v ružovej záhrade.

Trhová cena za Moratu sa pohybuje okolo 40 miliónov eur, no Real vraj požaduje minimálne 80 miliónov eur, teda v prepočte 70 miliónov libier. Chelsea je ale v situácií, v ktorej jej ponuka astronomických rozmerov nerobí problém. V Reale Madrid je v ofenzívnej hierarchii pod triom Bale-Benzema-Cristiano a ak chce pravidelne hrať respektíve naplno využiť svoj potenciál, prestup do veľkoklubu ako Chelsea by preňho určite nebol zlý krok.