Main Content

Takto by mohla vyzerať základná XI AC Miláno v nasledujúcej sezóne

nedeľa, 9. júl 2017 14:10 | Autor: Timotej Gašper

Takto by mohla vyzerať základná XI AC Miláno v nasledujúcej sezóne
Takto by mohla vyzerať základná XI AC Miláno v nasledujúcej sezóne | zdroj: © TASR

Prestupové okno sa oficiálne otvorilo len nedávno, no milánsky gigant s vidinou návratu medzi úzku svetovú elitu dokázal na nové posily minúť už 130 miliónov eur. Do Milána prišlo viacero zvučných mien, ktoré by mali zaujať miesta rovno v základnej XI.

Len máloktorý klub v Európe naštartoval prestupový kolotoč ešte pred oficiálnym začiatkom prestupového obdobia. Vedenie niekdajšieho svetového giganta sa pomocou štedrých finančných injekcií rozhodlo postavať základ tímu odznova. Napriek tomu, že AC posilnilo už 7 kvalitných hráčov, sa klub stále netají záujmom o hráčov ako Pierre-Emerick Aubameyang či James Rodriguez.

Azda najväčšia dilema v kádri AC pred novou sezónou bude post brankára. Kauza Donnarumma je zamotanejšia ako argentínska telenovela a preto zatiaľ ostáva nejasné, kto sa postaví medzi tri žrde „Rossoneri“.

Defenzívu líniu vystužila rovno trojica posíl. Naľavo sa postaví húževnatý a skúsený Švajčiar Ricardo Rodriguez, ktorý do AC prišiel z Wolfsburgu za 18 miliónov eur. Stopérsku dvojicu by mal dirigovať Alessio Romagnoli a k nemu sa postaví taktiež klubový novic, argentínsky stopér Mateo Musacchio. Pravý kraj obrany obsadí hviezda minulej sezóny a najčerstvejšia posila AC, Andrea Conti.

Záložné rady dostali taktiež nový vietor do plachiet. V zostave by sa mal udržať mladý talent Manuel Locatelli, ktorého ale môže nahradiť Montolivo alebo Giacomo Bonaventura. Okrem spomenutých do základnej jedenástky určite zapadnú aj posily Franck KessiéHakan Calhanoglu.

V ofenzívnom triu má s určitosťou miesto v zostave André Silva, ktorý prišiel z FC Porto za 38 miliónov eur. Na pravom krídle sa objaví Suso a naľavo môže už čoskoro prísť Aubameyang, ktorý sa podľa médií stal hlavným a posledným prestupovým cieľom vedenia AC Miláno pre leto 2017.

Predpokladaná základná XI AC Miláno v novej sezóne:

Donnarumma - Rodriguez, Romagnoli, Musacchio, Conti- Kessie, Locatelli, Calhanoglu- Aubameyang, Silva, Suso