Main Content

Romelu Lukaku: Prečo som si vybral Manchester United

nedeľa, 9. júl 2017 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Romelu Lukaku: Prečo som si vybral Manchester United
Romelu Lukaku: Prečo som si vybral Manchester United | zdroj: © TASR

Prestup belgického útočníka Romelua Lukakua z liverpoolskeho Evertonu do Manchestru United patrí medzi najväčšie bomby aktuálneho transferového okna. Urastený kanonier vysvetlil, prečo dal nakoniec košom londýnskej Chelsea, ktorej bol doteraz fanúšikom.

Romelu Lukaku v roku 2014 definitívne opustil londýnsku Chelsea, kde bol prehliadaný portugalským trénerom Josém Mourinhom. Posilnil Everton, v drese ktorého sa vypracoval na jedného z najlepších zakončovateľov v Premier League. Uplynuli tri roky a Belgičan sa opäť rozhodol spojiť svoju budúcnosť s kontroverzným kormidelníkom z Portugalska. Aj napriek tomu, že o jeho služby mala veľký interes aj Chelsea, ktorá je majstrom krajiny, a ktorej vraj Lukaku fandí už niekoľko rokov.

V zákulisí panujú reči, že samotný hráč ani nechcel odísť do Manchestru, avšak jeho agent, kritizovaný Mino Raiola, jednoducho poslal svojho klienta tam, kde to bolo výhodnejšie. Svedčí o tom aj fakt, že spomínaný Raiola zarobil na Pogbovi a Lukakuovi od Manchestru United nepredstaviteľných 55 miliónov libier. Chelsea s ním obchodovať údajne nechcela, pretože sa jej nepáčia jeho praktiky.

Americká televízia ESPN však zverejnila vyjadrenie Lukakua, v ktorom bývalý hráč West Bromwichu vysvetľuje, podľa neho skutočný dôvod, prečo vymenil Everton práve za Červených Diablov z Manchestru. „Bavím sa s Paulom Pogbom sedem alebo osem rokov. On teraz žije v Manchestri a ja tiež. Býva asi ulicu odo mňa, a teda sa môžeme stretávať prakticky na dennej báze,“ začal takmer sto miliónový kanonier v prehovore na sociálnej sieti Instagram.

„Pogba mi vysvetľoval, ako to v Manchestri United chodí. Tým sa spustilo niečo v mojej hlave, dal mi do nej chrobáka. Keď prišla príležitosť posilniť Red Devils, nemusel som o tom rozmýšľať dvakrát. Bol som skutočne nadšený,“ vysvetlil belgický reprezentant dôvod, prečo si nakoniec vybral Red Devils a nie úradujúceho šampióna Chelsea.

V ďalšom vyjadrení sa Lukaku mierne zamotal, pretože dlhé roky hlása, že je fanúšikom londýnskych The Blues, a že si chce za nich ešte niekedy zahrať. Momentálne to vyzerá, ako keby jeho myseľ niekto zmenil mihnutím čarovného prútika. „Manchester United je najväčší klub na svete. Je to klub, ktorý je hladný po víťazstvách a chce byť dominantný. Hrať za klub ako tento som chcel odmalička. Majú najlepší štadión v Anglicku, najlepších fanúšikov.“