Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (25.06.)

sobota, 25. jún 2011 17:47 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (25.06.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (25.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Šebova cena rastie!

Vo včerajšom diele našich špekulácií sme uviedli, že Hannover 96 ponúka za Filipa Šeba Slovanu rovný milión eur. Najnovšie informácie však hovoria o tom, že bundesligista núka slovenskému majstrovi až 3 milióny eur, čo je v našich zemepisných šírkach dosť vysoké číslo. Cez víkend sa má Šebo stretnúť s majiteľom Belasých Kmotríkom a po porade s ním bude jasné, či Filip v Slovane zostane alebo odíde.

Neznámy termín

Prvé kolo Corgoň Ligy bolo už síce rozlosované, no nad jedným zápasom stále visí otáznik . Ide o duel MŠK Žilina - MFK Košice. Problém je v tom, že Žilinčania ešte presne nevedia termín zápasu v Európskej Lige a preto je možné, že prvé kolo nového ročníka neodohrajú v sobotu, ale v nedeľu.

Diviš zatiaľ v Prešove

Brankár Jakub Diviš sa vrátil z hosťovania v Hibernians a momentálne nevie, kde bude pôsobiť v ďalšej sezóne. Reálne je jeho zotrvanie v tíme Tatrana, no vylúčený nie je ani prestup Diviša do iného klubu.

Je rozhodnuté

Z dobrého nápadu je realita. Predstavitelia SFZ schválili návrh, že od sezóny 2011/2012 bude v názvoch líg oveľa menší chaos ako v minulosti. Po novom bude platiť, že Corgoň Liga je zároveň I.liga, druhá najvyššia súťaž bude II.liga a tak ďalej.

Tesná prehra Tatranu s APOELOM

Na sústredení v Rakúsku si zverenci trénera Štefana Tarkoviča zmerali sily s cyperským gigantom APOELOM  Nikózia, ktorý si v minulosti zahral aj v skupine Ligy Majstrov. Po vyrovnanom priebehu sa zrodila tesná prehra slovenského zástupcu z Corgoň ligy.

FC Tatran Prešov - APOEL Nikózia (Cyp.-I. liga) 2:3 (1:1), Gól Prešova: P. Petráš, Mariano Bernardo


Zápas Trnavy pod írskym drobnohľadom

Prvý zápas 1.predkola Európskej Ligy medzi Spartakom Trnava a FK ZETA Golubovci, ktorý sa bude hrať v Trnave, budú pískať rozhodcovia z Írska. Hlavným rozhodcom bude Padraigh Sutton, na čiarach mu budú pomáhať jeho krajania Allen Lynch a Dermot Broughton.

Ivan Hodúr je naspäť

31 ročný špílmacher FC Nitra Ivan Hodúr sa po doliečení nepríjemného zranenia  po troch mesiacoch opäť objavil na zelenom trávniku.  Na ihrisku sa objavil v zápase s Vasasom Budapešť, keď v druhom polčase vystriedal Róberta Ráka. Hoci nastúpil až na druhú polovicu stretnutia zdá sa, že do začiatku novej sezóny bude 100% pripravený. Bývalému 12-násobnému reprezentantovi  tak zdá sa svitá na lepšie časy.