Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (24.6.2011) + VIDEO

piatok, 24. jún 2011 18:16 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (24.6.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (24.6.2011) + VIDEO | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

O Adebayora záujem v Ligue 1

Dnešný diel začíname v tíme  manchesterského City, v ktorom pôsobí od roku 2009 aj kanonier reprezentujúci Togo Emmanuel Adebayor. 27 ročný hrotový útočník sa po svojom príchode do mužstva “Citizens” (z Arsenalu) nedokázal začleniť do hviezdneho útoku a v uplynulej polsezóne pôsobil na hosťovaní v madridskom Reale.

V drese Madridčanov nastrieľal v 14 zápasoch slušných 5 gólov, no ani to mu na predĺženie spolupráce s Mourinhovym „bielym baletom“ nestačilo. Adebayor sa preto vracia naspäť do Manchestru, no možno nie nadlho. Podľa čerstvých správ britských médií je v hľadáčiku Olympique Marseille. Reprezentant Toga by bol vraj vítaný aj v milionárskom Zenite Petrohrad. Trhová hodnota Adebayora je podľa špecializovaného portálu transfermarket 17 miliónov eur.



Blackburn  zaujal ďalší Cisse

Blackburne Rovers je údajne pripravený prekonať klubový rekord a podať ponuku vo výške 13,5 milióna eur za Papissa Cisseho z nemeckého Freiburgu. Reprezentant Senegalu má v mužstve z Bundesligy úctyhodnú bilanciu, keď v 48 zápasoch strelil 28 gólov. V reprezentácií Senegalu skóroval v deviatich stretnutiach sedemkrát.

Ali Al-Habsi blízko „sťahovania“

Anglické médiá prišli dnes so špekuláciou týkajúcou sa dvoch tímov Premier League. Podľa portálu Goal.com je Aston Villa ochotná ponúknuť 4 milióny libier Boltonu Wanderers za ich brankára Aliho Al-Habsi. Reprezentant Ománu pôsobil v uplynulej sezóne na hosťovaní vo Wigane, ktorý má tiež záujem o kúpu 29-ročného gólmana. Podľa informácií goal.com ponúkli 3 milióny libier.

Kamenár do Prahy?


Čerstvá informácia týkajúca sa brankárskeho postu zaujala aj slovenských a českých fanúšikov. Miestne média prišli s informáciou o záujme českého vicemajstra Sparty Praha o slovenského reprezentanta Luboša Kamenára. Ten pôsobil od januára na hosťovaní v Tureckej Süper Lig v tíme Sivassporu. Kamenár je kmeňovým hráčom francúzskeho Nantes. V prípade príchodu na “letnú“ by sa stal vážnym konkurentom Jaromíra Blažka, ktorý je súčasnou jednotkou Sparťanov.

Vladimír Weiss v Glasgowe?


Glasgow Rangers sa nevzdáva nádeje na ďalšie pôsobenie slovenského reprezentanta Vladimíra Wiessa ml. v ich drese. Napriek tomu, že tréner Manchestru City (kde je Weiss kmeňovým hráčom) Roberto Mancini deklaroval, že chce aby “Vlady” v budúcej sezóne hral výhradne v jednej zo špičkových európskych líg (Premier League, Serie A, Primera Division, Bundesliga) škótsky Glasgow stále verí, že sa na ďalšom hosťovaní slovenského talentu s “Citizens” napokon dohodne.

Zajtra sme tu s našou pravidelnou rubrikou prestupových špekulácií opäť!