Main Content

Francesco Totti dostal bizarnú ponuku z futbalovo exotickej krajiny

streda, 28. jún 2017 11:19 | Autor: Timotej Gašper

Francesco Totti dostal bizarnú ponuku z futbalovo exotickej krajiny
Francesco Totti dostal bizarnú ponuku z futbalovo exotickej krajiny | zdroj: © TASR

Legenda rímskeho i svetového futbalu síce zavesila vo veku 40 rokov kopačky na klinec, no podľa médií má na stole lákavú ponuku z Japonska, ktorá mu okrem dobrého zárobku má priniesť aj iné benefity.

Približne pred mesiacom oznámil Totti verejnosti, že ligový domáci zápas proti Janovu nebude len posledným pre ročník 16/17, ale aj pre legendárneho veterána, ktorý obliekal dres „Vlkov“ neuveriteľných 24 rokov.

„Il Gladiatore“ odohral v drese AS Rím 785 zápasov a stal sa výraznou súčasťou histórie nielen klubu, ale aj futbalu všeobecne. Po oznámení ukončenia kariéry bol Tottimu ponúkaný post vo vedení rímskeho AS, ktorý však podľa plátku Corriere Dello Sport nemusí vykonávať dlho.

Okrem ponuky zo zámorskej MLS má na talianska legenda na stole aj alternatívu z Japonska. Prezident japonského klubu Tokyo Verdy, Hanyu Hideaki, sa totižto v rozhovore pre Nikkansports pochválil jednaním o zmluve so samotným Francescom Tottim. „Máme o Tottiho veľký záujem. Nadviazali sme kontakt a čakáme, no zatiaľ sa to nepohlo.“

Klub z Tokya hráva len druhú najvyššiu japonskú ligu, čo nie je pre hráča formátu Totti veľmi lákavé. Pochybnosti o popularite majú vyvrátiť až 3 milióny ročne + bonusy za každý strelený gól a okrem toho aj prísľub, že fanúšikovia ho budú vnímať ako reálneho gladiátora.