Main Content

Takto by mohla vyzerať základná jedenástka Chelsea Londýn v novej sezóne

streda, 28. jún 2017 11:00 | Autor: Timotej Gašper

Takto by mohla vyzerať základná jedenástka Chelsea Londýn v novej sezóne
Takto by mohla vyzerať základná jedenástka Chelsea Londýn v novej sezóne | zdroj: © TASR

Chelsea prežila perfektnú sezónu, ktorú zakončila ako majster Premier League. Tréner Conte má k dispozícii vyrovnaný a kvalitný káder, ktorý však plánuje ešte viac vystužiť. Portál Goal.com prišiel s možnosťou, ako by mohli „The Blues“ nastúpiť v budúcom ročníku.

Posilnili sa už oba manchesterské kluby, Arsenal aj Liverpool, no len Chelsea ostáva zatiaľ nečinná. Najmä britské média však informujú, že klub Romana Abramovicha je len krôčik od zisku rovno dvojice hviezdnych posíl, Alexa Sandra z Juventusu a Tiemoué Bakayoka z AS Monako. S Chelsea sa okrem nich spájajú aj mená ako Virgil van Dijk, Lukaku či Kyle Walker.

V bránke bude Thibaut Courtois. Už dlhodobá opora londýnskeho klubu bola spájaná s Realom Madrid, no na letný odchod to s určitosťou nevyzerá. Otázkou ostáva druhý brankár, keďže Asmir Begovič odišiel do Bournemouthu.

Defenzíva je pre Conteho priorita a teda musí fungovať ako hodinky. Goal.com odhaduje, že trojica obrancov pri formácií 3-4-3 ostane nezmenená z predošlej sezóny, kedy pracovala v zložení Cahill-Luiz-Azpilicueta. Alternatívou môže byť aj spomínaný holandský tank Van Dijk.

Krajné posty v stredovej rade majú vo fungovaní Conteho systému veľmi dôležitú rolu. Hráči na tomto poste „wing-backa“ musia spĺňať nielen kvalitnú techniku, ale hlavne veľkú výdrž a umenie hrať rovnako dobre dopredu aj dozadu. Naľavo by mal prísť svetovo uznávaný talent z Juventusu, Alex Sandro, ktorý tak vykopne zo základnej XI Marcosa Alonsa. Pravý kraj pravdepodobne ostane Victorovi Mosesovi, no špekuluje sa aj o Kyle Walkerovi.

V strede bude s istotou motor aj mozog tímu, NGolo Kanté, no jeho partnerom už podľa médií nebude Nemanja Matič, ktorý vraj sníva o opätovnej práci pod Josem Mourinhom v Manchestri United. Jednou možnosťou je Fabregas, no už v najbližších dňoch sa očakáva príchod hviezdy z Monaka, Tiemoue Bakayoka.

PedroEden Hazard sa o svoje miesta báť nemusia, no otáznym je svojský Diego Costa. Blízko brán Stamford Bridge je „stratený syn“ Romelu Lukaku, ktorý sa od odchodu z Chelsea zaradil medzi najkvalitnejších stredných útočníkov sveta, čo môže Costu vyradiť z hry.

Pravdepodobná základná zostava Chelsea Londýn v sezóne 17/18 podľa Goal.com:

Courtois- Cahill, David Luiz, Azpilicueta - Alex Sandro, Bakayoko, Kanté, Moses - Pedro, Romelu Lukaku, Eden Hazard