Main Content

Pogba poslal Mbappému a Dembelému motivačný odkaz

pondelok, 26. jún 2017 11:05 | Autor: Timotej Gašper

Pogba poslal Mbappému a Dembelému motivačný odkaz
Pogba poslal Mbappému a Dembelému motivačný odkaz | zdroj: © TASR

Francúzsky záložník sa vlani stal najdrahším hráčom v histórií a vie, ako sa treba vyrovnať s tlakom médií, keď sa s vašou osobou spájajú astronomické peniaze. Dvojica jeho hviezdnych krajanov je v poslednej dobe azda najčastejšie spájaná so špekuláciami ohľadom prestupu, s čím sa im rozhodol formou odkazu pomôcť práve Pogba.

Paul Pogba sa preslávil v Juventuse Turín, kde sa za štyri sezóny vypracoval na jedného z najlepších hráčov sveta. Dlhé mesiace bol spájaný s odchodom do Manchestru United, no všetko boli na počiatku len špekulácie, ktoré veľmi často menili scenár. Paul sa napokon stal v lete 2016 hráčom United, ktorého vedenie muselo zaplatiť rekordných 105 miliónov eur. Húževnatý stredopoliar sa možno neuchytil podľa predstáv, no dokáže si zachovať chladnú hlavu a ostať zameraný na svoj cieľ.

Kolotoč médií a špekulácií po ňom toto leto preberú jeho dvaja krajania, Ousmane Dembelé a Kylian Mbappé. Obaja menovaní prežili perfektnú sezónu, ktorá ich dostala do výšin a stali sa terčmi pre tie najväčšie kluby ako Real Madrid alebo Barcelona.

20-ročný Ousmane Dembelé prišiel do Borussie Dortmund len v lete 2016 a čakalo sa, ako sa adaptuje. Loptový kúzelník s drzým herným prejavom dvíhal počas celej sezóny divákov zo sedačiek a úžasný premiérový ročník v Nemecku zakončil s viac než 20 asistenciami, k tomu nad hlavu dvihol aj DFB-Pokal. Dembelé je podľa plátku Metro.uk najčastejšie spájaný s Barcelonou, ktorá má ponúknuť až 80 miliónov eur.

Kylian Mbappé je v posledných mesiacoch azda najčastejšie spomínané meno vo futbalovom svete. Teenager vo farbách AS Monako je v tejto chvíli asi najžiadanejší a najtalentovanejší útočník na svete. Triumf v Ligue 1, semifinále Ligy majstrov a napokon 26 gólov a 14 asistencií v 44 zápasoch pre „Kniežatá“ len podčiarkuje Kylianovu formu a dôležitosť, ktorú chce využiť okrem iných aj Real Madrid.

„Mladí hráči ako Dembelé a Mbappé sú nesmierne talentovaní. Nikdy som nič podobné nevidel. Títo dvaja si to takto rozbalili a zároveň hrajú úplne s pokojom,“ pochválil ich Pogba v rozhovore pre Metro.uk.

Stredopoliar Manchestru United dodal: „Obaja majú budúcnosť pred sebou. Musia ostať vážni a pri zemi. Sú to deti, mladí ľudia, ktorí majú rozum. Prajem im len to najlepšie, samozrejme aj v reprezentácií.“

V národnom tíme Francúzska tvoria Mbappé a Dembelé smrtiace ofenzívne duo. Je otázne, kde budú hrať v budúcich sezónach, no isté je, že ak opustia aktuálne kluby, bude sa jednať o nové prestupové rekordy.