Main Content

Predstavenie účastníkov MS vo futbale (2.): Argentína

sobota, 27. marec 2010 13:37 | Autor: Martin Bohunický

Predstavenie účastníkov MS vo futbale (2.): Argentína
Predstavenie účastníkov MS vo futbale (2.): Argentína

Argentína sa chce po rokoch konečne dostať ďalej ako po štvrťfinále. Ale naozaj na to má? Prečítajte si základne informácie o tomto účastníkovi MS.


Prezývka
: Albicelestes (Nebovomodrí)

  
Súperi: Nigéria, Južná Kórea, Grécko
 
Klúčoví hráči: Lionel Messi (FC Barcelona), Carlos Tévez (Manchester City), Javier Mascherano (FC Liverpool), Diego Milito (Inter Miláno) 
 
Slabiny: Neskúsený a kontroverzný tréner, niekedy hrá až príliš na krásu.
 
Posledných  5 zápasov:                                              
vs Kostarika 3:2
vs Jamajka 2:1
vs Nemecko 1:0
vs Peru 2:1
vs Uruguaj 1:0
 

Krátka história

Argentína chýbala na MS od roku 1958 jediný raz a to konkrétne v roku 1970.  Reprezentácia existuje od roku 1901. Najväčším úspechom sú víťazstvá na Majstrovstvách sveta z 1978 a 1986. Okrem toho získala Argentína 14-krát zlato ja Juhoamerickom šampionáte. Najvyššiu prehru zaznamenala Argentína s Česko-Slovenskom v pomere 6:1. Aktuálnym trénerom je od roku 2008 Diego Maradona. Argentína sa od roku 1994 nedostala cez štvrťfinále MS.
 

Šance na MS

Argentína je veľmi rešpektovanou futbalovou veľmocou a skupina sa zdá byť nie príliš náročná, preto nikto nepredpokladá že by sa zopakoval rok 2002 kedy Albicelester nepostúpili ani zo skupiny. No kvalifikovali sa len tak tak a ani súčasná forma nieje ktovieako presvedčivá. Preto si myslím, že sa Argentína opäť nedostane cez štvrťfinále, ba možno ani cez osemfinále.
 
Utorok sa môžete tešiť na predstavenie výberu Anglicka.