Main Content

Ryan Giggs prezradil, kto bol pre Manchester United unáhlený nákup

nedeľa, 25. jún 2017 14:19 | Autor: Timotej Gašper

Ryan Giggs prezradil, kto bol pre Manchester United unáhlený nákup
Ryan Giggs prezradil, kto bol pre Manchester United unáhlený nákup | zdroj: © TASR

Legenda Manchestru United v rozhovore pre BBC priznala, ktorého hráča kúpilo vedenie „Red Devils“ unáhlene a nepremyslene.

Bývalý waleský reprezentant strávil na Old Trafford celú profesionálnu kariéru. Chvíľu bol tiež súčasťou trénerského tímu a za spolu až 23 rokov kariéry dokonale spoznal celkovú klubovú infraštruktúru.

V rozhovore sa legenda klubu rozrozprávala o viacerých veciach a tiež priznala, ktorý hráč aktuálneho kádru United prišiel unáhlene. Po odchode Sira Alexa Fergusona sa klubu ujal tréner David Moyes, ktorého angažovanie bolo od začiatku spochybňované.

Moyes priviedol do tímu svojho bývalého zverenca z Evertonu, Marouane Fellainiho, ktorý prišiel na Old Trafford za 33 miliónov eur. Fellaini sa v drese United ťažko zapájal do diania a musel si vypočuť aj množstvo kritiky.

Húževnatý Belgičan s tvrdým štýlom hry sa tak neprekvapujúco stal v očiach Ryana Giggsa unáhleným a nepremysleným nákupom. Giggs, ktorý pod Moyesom pracoval ako hrajúci tréner, začal: „Neobviňujem Davida. United podpísalo viacero hráčov počas posledného možného dňa. Vtedy je oveľa viac stresu, tlaku a paniky,“ povedal pre britský plátok bbc.com.

28-ročný Fellaini od roku 2013 odohral za United 115 zápasov, v ktorých si vyskúšal viacero pozícií a dal 15 gólov. Moyes však po sérií prehier musel United opustiť už po 10 mesiacoch a sezónu dotrénoval práve Ryan Giggs, ktorý však už nedokázal zvrátiť pokazenú sezónu, ktorú „Red Devils“ ukončili na 7.mieste.

Marouane prišiel do klubu neskoro a bez žiadnych informácií o fungovaní tímu. Nevedel sa zapojiť do diania lebo nepoznal ako by to malo fungovať.

Problém s jeho adaptovaním hodil Giggs aj na trénera Moyesa. „Alex Ferguson nemusel nikdy panicky riešiť základnú XI, lebo vždy vedel, ako to bude najlepšie. Vedel, čo môže od akého hráča očakávať. Toto David nevedel. Prišiel do tímu s prázdnym papierom a snažil sa zistiť aká jedenástka by bola najlepšia. Poväčšine sa len držal víťaznej XI.“ Zakončila legenda klubu z Old Trafford.