Main Content

Slovensko do semifinále Eura postúpi. Zaslúžime si to !

sobota, 24. jún 2017 09:38 | Autor: Jakub Vaverka

Slovensko do semifinále Eura postúpi. Zaslúžime si to !
Slovensko do semifinále Eura postúpi. Zaslúžime si to ! | zdroj: © TASR

Dnes sa definitívne rozhodne, či uvidíme slovenskú reprezentáciu do 21 rokov v semifinále európskeho šampionátu. V hre o dve miestenky do bitky o finále sú pred poslednými dvoma zápasmi Nemecko, Taliansko, Česko a Slovensko.

Dnes večer bude jasné, či slovenskí mladíci budú účinkovať vo vytúženom semifinále európskeho šampionátu do 21 rokov. Všetko sa rozhodne v zápasoch C skupiny, kde proti sebe nastúpia Česko s Dánskom a Nemecko s Talianskom. Včera nás potešili Portugalci, ktorí Macedónsko porazili „len“ 4:2 a z hry o postup vypadli. Celé Slovensko sa premenilo v uplynulých dňoch na krajinu matematikov a konšpirátorov, ktorí všemožne vyratúvajú, čo sa musí a nesmie stať, aby zverenci Pavla Hapala hrali medzi najlepšou štvoricou.

Dopodrobna je prestupový kľúč vysvetlený TU. Slovenskí „Sokolíci“ odohrali tri zápasy, dva z nich vyhrali, jeden tesne prehrali s favorizovaným Anglickom. Bez diskusií sa dá napísať, že 5 zo 6 odohratých polčasov mladí Slováci zvládli, no pokazená druhá časť hry s Albionom ich môže stať postup ďalej. Treba však povedať, že ak je futbalový Boh spravodlivý, slovenská reprezentácia do 21 rokov postúpi ďalej.

Naši mladíci sa prezentujú aktívnym futbalom, ktorý baví (nielen) slovenských divákov. V tíme Pavla Hapala sa vytvorila skvelá partia, ktorá ťahá za jeden povraz. Triumf nad domácim Poľskom v otváracom dueli a výhra rozdielom triedy v rozhodujúcom zápase nad obhajcom trofeje zo Švédska sú jasnými dôkazmi, že slovenské mužstvo má stále čo na tomto turnaji ponúknuť.

Dnes nám musia pomôcť dva výsledky, ktoré sa vopred nedajú určiť. Posledné stretnutia v skupinách bývajú zradné, avšak môžeme pokojne napísať, že momentálne to má naša reprezentácia na diaľku dobre rozohrané. Sobotný večer v slovenských domácnostiach bude v znamení napätia a po každom presnom zásahu sa bude vo veľkom rátať „čo ak“. Po ôsmich šampionátových dňoch je Slovensko U21 stále v hre o postup, musíme si tento pocit užiť a dúfať, že futbalová spravodlivosť existuje. Slováci si totiž v semifinále hrať zaslúžia.