Main Content

Arturo Vidal plánuje prestup do Číny

štvrtok, 22. jún 2017 14:01 | Autor: Timotej Gašper

Arturo Vidal
Arturo Vidal | zdroj: © TASR

Čína sa stáva obľúbenou destináciou nielen pre vyslúžilé hviezdy, no po novom aj pre hráčov, ktorí chcú poriadne zarobiť. Tento prípad by sa už čoskoro mohol týkať aj opory Bayernu Mníchov Artura Vidala, ktorý podľa niektorých médii už plánuje prestup na ďaleký východ.

Lavezzi, Oscar, Hulk, Witsel, Gervinho a mnoho ďalších hviezd z európskeho furbalu sa rozhodlo pokračovať v kariére v čínskej Super League, kde okrem veľkej popularity majú aj „tučné” výplatné pásky. Ďalšou „obeťou“ volania za zárobkom a slávou by sa mohol stať čilský reprezentant vo farbách Bayernu, Arturo Vidal.

Tvrdý a bojovný stredopoliar pritom údajne už dlhšiu dobu pracuje na presviedčaní svojho krajana Alexisa Sáncheza, aby prestúpil do Bayernu Mníchov a stal sa jeho spoluhráčom.

„Povedal som mu, že  je to preňho príležitosť byť v obrovskom klube. Ak chce čeliť tým najlepším, musí prísť do najlepšieho klubu,“ prezradil Vidal svoju taktiku prehovárania Sancheza počas rozhovoru s čilskými novinármi.

Ak by sa náhodou tento prestup Alexisa do Bayernu podaril s Vidalom by možno boli spoluhráči len jednu sezónu. Kontrakt kontroverzného Juhoameričana sa v Mníchove síce končí až v lete 2019, no podľa informácii čilského športového novinára Maksa Cardenasa sa Vidal rozhodol odísť už v lete 2018, keďže ho láka hrávať v Číne.

Arturo bude mať v tom čase 31 rokov a stále určite veľa možností na zotrvanie v poprednom európskom futbale. Známy žurnalista z Čile si ale myslí, že Vidal sa rozhodne pre odchod do čínskej Super League. Bayern by tak neriskoval jeho odchod zadarmo a ako je zvykom, čínske kluby ponúkajú za veľké mená astronomické peniaze.