Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (23.6.2011)

štvrtok, 23. jún 2011 19:06 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (23.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (23.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Rimania nakupujú ďalej

V Serii A postupne narastá počet zaujímavých transferov. Dnes bol oficiálne potvrdený prestup Marca Borriella z AC Milána do AS Rím. Taliansky reprezentant hosťoval práve v AS v uplynulej sezóne a v 34 zápasoch zaznamenal 11 gólov. V Miláne 29-ročný zakončovateľ pôsobil od roku 2008 a AC za neho zinkasuje 10 miliónov eur.  Rodák z Aples podpísal s Rimanmi zmluvu na nasledujúce štyri sezóny.

Berbatov do Ligue 1?

Podľa viacerých francúzskych médií je Paris Saint-Germain spojovaný s prestupom Dimitara Berbatova z Manchestru United. Najlepší strelec minulej sezóny anglickej Priemier League je vraj nespokojný so svojou situáciou a vysedávaním na lavičke "Red Devils". Berbatov má na Old Trafford zmluvu do leta 2012, no aj tak sa zdá jeho prestup veľmi nepravdepodobný. Trhová hodnota Bulhara by sa mala pohybovať okolo 25-30 miliónov eur.

 Liverpool zatúžil po Wickhamovi

Liverpoolsky manažér Kenny Dalglish sa podľa informácií tunajších médií zaujíma o mladého anglického reprezentanta Connora Wickhama.  Stále iba 18-ročný útočník momentálne pôsobí v tíme Ipswich Town, za ktorý odohral 65 stretnutí a nastrieľal 13 gólov. Mladík sa môže pochváliť víťazným gólom vo finále Majstrovstiev Európy do 17 rokov v minulom roku. Konkurentom v boji o rodáka z Herefordu by mal byť Sunderland. Trhová hodnota Wickhama je údajne 8 miliónov libier.

Šebo možno do Bundesligy

Hoci Filip Šebo po majstrovskej sezóne sľúbil fanúšikom “Belasých“, že v tej nadchádzajúcej opäť oblečie dres Slovana, všetkému môže byť napokon inak. Veľký záujem o najlepšieho kanoniera Corgoň Ligy totiž prejavil nemecký Hannover 96 a ich prípadná budúca spolupráca vyzerá zatiaľ sľubne. Slovan požaduje za Šeba odstupné v hodnote sedemcifernej sumy.


Young diablom!


Prestupom dnešného dňa je s určitosťou príchod Ashleyeho Younga na Old Trafford. 25-ročný útočník sa sťahuje do Manechestru z konkurenčnej Aston Villy za 15 miliónov libier. Anglický reprezentant odohral za Aston Villu viac ako 150 zápasov a nastrieľal v nich 30 gólov. O prestupe sa písalo už dlhšiu dobu no Young až včera absolvoval zdravotné testy a dnes bol prestup oficiálne uzavretý.



Zajtra sme tu s našou pravidelnou rubrikou prestupových špekulácií opäť!