Main Content

Takto by mohla vyzerať základná XI Bayernu Mníchov v nasledujúcej sezóne

streda, 21. jún 2017 11:15 | Autor: Timotej Gašper

Takto by mohla vyzerať základná XI Bayernu Mníchov v nasledujúcej sezóne
Takto by mohla vyzerať základná XI Bayernu Mníchov v nasledujúcej sezóne | zdroj: © TASR

Bavorský veľkoklub priviedol do svojho tímu už 4 výrazné posily, no s aktivitou na prestupovom trhu nemieni prestať a do konca leta by tak do Mníchova mohlo prísť ešte pár zaujímavých mien.

Bayern sa na konci sezóny radoval už z piateho titulu v rade, no bola to jediná trofej, ktorú mníchovskí hráči pozdvihli nad hlavy.

Vedenie nemeckého majstra spolu s talianskym trénerom musia uvažovať o viacerých zmenách, keďže okrem skvalitnenia hry musia myslieť aj na fakt, že dlhoročný kapitán Philipp Lahm a majster pozičnej hry Xabi Alonso zavesili  kopačky na klinec. Aby toho nebolo málo, Robben (33) a Ribéry (34) síce disponujú vysokou kvalitou, no pomaly treba myslieť na ich náhradu.

Aj keby sa v Allianz Arene vykonali akékoľvek zmeny, miesto jednotky Manuela Neuera ostane nezmenené. Problém je však v defenzíve, kde treba nahradiť Philippa Lahma. Ako kvalitná alternatíva sa ukazuje univerzálny talent Nemecka, Joshua Kimmich, ktorý by tak konečne mohol zapadnúť natrvalo do základnej XI „Die Rotten“.

Stopérsky post neujde Matsovi Hummelsovi, no do konkurencie pribudol mladý Niklas Sule, čo núti Carla Ancelottiho rozhodnúť sa z možností Boateng, Sule, Martinéz. Portál Bundesliga.com napriek tomu označil ako Hummelsovho kolegu Niklasa Suleho. Naľavo by mal naďalej žiariť rakúsky reprezentant David Alaba.

V Ancelottiho obľúbenom rozostavení 4-2-3-1 je potreba dvojica zdatných stredných záložníkov. Podľa oficiálneho webu nemeckej Bundesligy bude túto dvojicu  hájiť ostrieľaný tank Arturo Vidal s novou tvárou, Sebastianom Rudym. 27-ročný Rudy bol v minulých sezónach pre hru Hoffenheimu kľúčový a v Bundeslige má už 210 odohraných zápasov, čo z neho robí skúseného borca. Na lavičke tak bude stále len 19-ročný Renato Sanches a do kádru nedávno pribudol nadaný Francúz Tolisso, ktorý sa vyžíva v hre stredopoliara, či už ofenzívneho alebo defenzívneho.

Na krídlach bude lietať Arjen Robben, no len kým sa nezraní. Viac priestoru by sa mohlo dostať Kingsleymu Comanovi, ktorý skrýva veľký potenciál. Okrem dvoch spomenutých budú na lavičke Ribéry a nový hráč Serge Gnabry. Odchod sa pripisuje Douglasovi Costovi.

Na poste „10“ v Bayerne žiari Thiago Alcantara, ktorý je fit a v dobrej forme, čím nedáva Ancelottimu inú možnosť, ako jeho nasadenie do XI. Španiel však bude musieť o svoje miesto bojovať na úkor Thomasa Mullera a CorentinaTolissa.

Muller sa však dá využiť aj ako hrotový útočník, no tento poste bude pri priaznivých podmienkach patriť Robertovi Lewandowskemu. Bayern bude v budúcej sezóne disponovať ozaj úderným kádrom, ktorý by pri správnom fungovaní mohol posunúť Mníchov medzi najužších ašpirantov na zisk „Treble“.

Zostava Bayernu v sezóne 17/18 podľa Bundesliga.com:

Neuer- Alaba, Hummels, Sule, Kimmich- Vidal, Rudy- Coman, Thiago, Robben- Lewandowski