Main Content

Nahnevaný Diego Maradona: Dani Alves je idiot

streda, 21. jún 2017 09:59 | Autor: Jakub Vaverka

Nahnevaný Diego Maradona: Dani Alves je idiot
Nahnevaný Diego Maradona: Dani Alves je idiot | zdroj: © TASR

V uplynulých dňoch sme svedkami najnovšej slovnej prestrelky vo svete futbalu. Jej aktérmi sú brazílsky obranca Dani Alves a argentínska ikona Diego Maradona. Obaja si cez médiá posielajú štipľavé odkazy.

Celá výmena názorov odštartovala, keď Dani Alves, stále hráč Juventusu Turín, dostal od médií otázku, či je možné porovnať Lea Messiho a Diega Maradonu. „Chcete porovnávať Messiho s Maradonom? To sa jednoducho nedá. Koľko Zlatých lôpt má Maradona?,“ povedal vtedy Brazílčan a pokračoval. „Rešpektujem Maradonu ako športovca, no nedával by som ho za vzor mladým. Nechválil by som sa totiž tým, že som vyhral majstrovstvá sveta gólom rukou. Všetkých podviedol a stal sa vďaka tomu slávny.“

Portál 90min.com prišiel s odpoveďou z tábora Diega Maradonu. Soptila predovšetkým Maradonova dcéra Dalma. „Hovorí, že by nebol pyšný, keby vyhral MS takým gólom, no pýtam sa ho, či mal šancu vidieť aj druhý presný zásah môjho otca v tom zápase?,“ referovala  k legendárnemu Maradonovmu sólu, ktoré obletelo svet.

„Dani Alves je idiot,“ zapojil sa do celej debaty aj samotný božský Diego. „Pošle 28 prihrávok a z toho sú presné len štyri. Cafu a Maicon boli skvelí beci, Dani Alves? Je to chudák. Dotkne sa lopty v zápase trikrát a urobí osem faulov,“ nebral si servítku pred ústa bývalý futbalista SSC Neapol či FC Barcelona. Bude zaujímavé sledovať, či Alves adresuje argentínskej legende odpoveď.