Main Content

Manchester United môže vyhrať v budúcej sezóne anglický titul, myslí si Ferguson

pondelok, 19. jún 2017 12:40 | Autor: Squashmaster

Alex Ferguson
Alex Ferguson | zdroj: © TASR

Sir Alex Ferguson patrí bezpochyby k jedným z najúspešnejších trénerov v dejinách nielen anglického, ale aj svetového futbalu. Počas 26 rokov na lavičke Manchestru United získal s týmto tímom 38 trofejí, vrátane 13 triumfov v anglickej lige a dvoch víťazstiev v Lige majstrov. Tento v súčasnosti 75-ročný Škót verí, že v nasledujúcej sezóne môžu zverenci Josého Mourinha konečne siahnuť na titul a za kľúčové v tejto súvislosti považuje nadchádzajúce prípravné zápasy.

"Skvelá vec na United je, že vždy musíte prijať výzvu poraziť tých najlepších. Vždy existujú vysoké očakávania a zápasy, ktoré ich čakajú na International Champions Cup (ICC) proti Manchestru City, Realu Madrid a FC Barcelona, sú veľmi veľké a prestížne duely. Pre mladých hráčov je veľmi dobré hrať v takomto type súťaže, aby sa pripravili byť hráčmi Manchestru United. Čím intenzívnejšia bude výzva, ktorej budú čeliť, tým lepšie budú pripravení, keď budú hrať s Manchestrom City v lige alebo s Barcelonou či Realom Madrid v európskych súťažiach, " povedala škótska legenda manchesterského klubu pre britský denník The Independent.

Ferguson si myslí, že práve takáto príprava spolu s prestížnym zápasom o Superpohár, ktorý United odohrajú 8. augusta proti Realu Madrid, môže slúžiť ako vhodná príprava pre ďalší ročník Premier League, v ktorom José Mourinho podľa Fergusona môže konečne priniesť na Old Trafford anglický titul.