Main Content

Takto by mohla vyzerať základná XI Manchestru United v nasledujúcej sezóne

nedeľa, 18. jún 2017 13:21 | Autor: Timotej Gašper

Takto by mohla vyzerať základná XI Manchestru United v nasledujúcej sezóne
Takto by mohla vyzerať základná XI Manchestru United v nasledujúcej sezóne | zdroj: © TASR

Manchester United je jedným z najaktívnejších klubov na prestupovom trhu. Ich oficiálne posily či prestupové ciele sú médiám známe už nejaký čas, čo portál GiveMeSport využil k zostaveniu potenciálnej zostavy, v akej by zverenci Joseho Mourinha mohli vybehnúť na trávnik v prvom kole novej sezóny Premier League.

Oficiálne je zatiaľ novým hráčom United len švédsky obranca Victor Lindelof, no podľa britských médií sú „Červení diabli“ blízko zisku Alvara Moratu, Ivana Perišiča či Fabinha. V bránke by na otvorenie ligovej sezóny mal napriek špekuláciám o Reale Madrid stáť David De Gea. Na lavičke bude kryť chrbát Sergio Romero.

Na pravej strane defenzívnej línie sa podľa všetkého objaví  Antonio Valencia a naľavo by mu mal spoločníka robiť Luke Shaw. Duo stopérov bude v zložení Eric BaillyVictor Lindelof, keďže sa očakáva odchod Chrisa Smallinga. Do úvahy pripadajú aj lavičkové posily Daley Blind a Phil Jones.

Trojica stredopoliarov by mala privítať už vyššie spomenutého hráča AS Monako, Fabinha. Brazílsky futbalista je univerzál s veľkou výdržou a majstrovskou rozvážnosťou, s čím by chcel pracovať každý tréner. Okrem Fabinha, ktorého cena by sa mohla vyšplhať až na 60 miliónov eur, budú v zálohe figurovať Ander Herrera Paul Pogba.

A čo s ofenzívou? Očakáva sa odchod Ibrahimoviča, Younga aj Rooneyho, ktorých teda klub potrebuje patrične nahradiť. Po Lindelofovi by mal byť prestupovým cieľom číslo jeden Španiel Alvaro Morata, ktorému United prisľúbi oveľa viac hracieho času, ako sa mu dostávalo v Reale Madrid. Mourinho vložil do mladého Marcusa Rashforda kus nádeje, ktorú hráč dokonale splatil a teda sa očakáva jeho zaradenie do základnej jedenástky. Ofenzívny trojzáprah dopĺňa arménsky kúzelník Henrikh Mkhitaryan, ktorý síce v tíme United potreboval čas na rozbeh, no potom bravúrnymi výkonmi všetkým dokázal, čoho je schopný.