Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po cennom triumfe Slovenska nad Poľskom

sobota, 17. jún 2017 09:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po cennom triumfe Slovenska nad Poľskom
Hlasy hráčov a trénerov po cennom triumfe Slovenska nad Poľskom | zdroj: © TASR

Lublin 16. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov triumfovala vo svojom úvodnom stretnutí na ME tejto vekovej kategórie nad poľskými rovesníkmi 2:1.

Hlasy po zápase /zdroj: TV Markíza/

Pavel Hapal, tréner SR: "Na začiatku sme zaváhali, ale mužstvo ukázalo charakter a dokázalo otočiť skóre. Boli sme dnes lepší ako Poliaci. V druhom polčase nás síce podržal Chovan, ale po futbalovej stránke sme boli lepší a zaslúžene sme vyhrali. Zreľák mal stret s kopačkou súpera, preto striedal. Po zápase mi však povedal, že bude v poriadku."

Pavol Šafranko, útočník SR a autor víťazného gólu: "Pocity sú úžasné. Ten rozhodujúci gól nepadol len mojou zásluhou, celé mužstvo naň pracovalo 90 minút. Ďakujem fanúšikom zo Slovenska, že prišli, bolo ich počuť. Atmosféra bola fantastická. Som šťastný, že sme do šampionátu vstúpili víťazstvom."

Martin Valjent, obranca SR 21 a autor vyrovnávajúceho gólu: "Pocity sa mierne miešali, keďže začiatok vôbec nebol dobrý. Duel sa však skončil šťastne, dokázali sme ho otočiť, ako sa nám to podarilo niekoľkokrát v kvalifikácii. Na úvody si musíme dávať pozor. Nie som ofenzívny hráč, určite som nečakal strelený gól, ale najdôležitejší je kolektívny výsledok, ktorý ma teší omnoho viac."

Marcin Dorna, tréner Poľska 21: "Po strelenom góle sme boli v eufórii, ale tím sa ihneď upokojil. Vyvíjali sme tlak v strede poľa, na tom plánujeme stavať v ďalších zápasoch. Tento si musíme zanalyzovať, vedeli sme, že Slováci majú hráčov európskej, ak nie svetovej kvality."