Main Content

OFICIÁLNE: Donnarumma končí v AC. Kam pôjde a kto ho nahradí?

piatok, 16. jún 2017 10:07 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Donnarumma končí v AC. Kam pôjde a kto ho nahradí?
OFICIÁLNE: Donnarumma končí v AC. Kam pôjde a kto ho nahradí? | zdroj: © TASR

Včera večer oznámilo vedenie AC Miláno šokujúcu správu. 18-ročný hviezdny brankár Gianluigi Donnarumma nepredĺži s milánskym klubom zmluvu a teda sa očakáva jeho skorý prestup.

O služby nadaného Taliana sa hlási viacero záujemcov, no väčším problémom je, kto Donnarummu nahradí v bránke AC. Gianluigi Donnarumma prišiel do Milána ako 14-ročný chlapec s odhodlaním dokázať niečo veľké. Mierny šok nastal v lete 2015, kedy tréner Siniša Mihajlovič vytiahol do A-tímu len 16-ročného dlháňa menom Gianluigi Donnarumma. Z mladíka sa stala jednotka v bráne AC, mediálna hviezda a okamžite začal byť spájaný s prestupmi do Realu Madrid či Manchestru United.

Jeho prvotná zmluva mala trvanie do leta 2018, čiže teraz bol ten správny čas riešiť Gigiho budúcnosť v tíme. Po viacerých vyjadreniach ako veľmi miluje AC si každý myslel, že rokovania ohľadom budúcnosti budú nezmyselná formalita, ktorá skončí podpisom novej zmluvy s ročným zárobkom až 5 miliónov eur.

Mino Raiola nám povedal, že Donnarumma nemá záujem o predĺženie kontraktu s AC Miláno. S Mirabellim sme chceli stavať AC od Donnarummu, no teraz musíme rozmýšľať inak. Rozhodnutie Donnarummu nás nemilo zaskočilo, no projekt AC Miláno musí napredovať ďalej!“ Povedal priamo po rokovaniach v tréningovom centre milánskeho klubu člen vedenia, Marco Fassone.

Toto vyjadrenie včera večer zahltilo internet a takmer každého fanúšika futbalu aj nemilo zaskočilo. Klient kontroverzného agenta Mina Raiolu má teraz 2 možnosti, buď odíde za veľký peniaz, alebo ostane a o rok sa s Milánom rozlúči ako voľný hráč.

Je však málo pravdepodobné, že ostane milánskou jednotkou aj po tomto kroku, ktorým si znepriatelil asi všetkých priaznivcov Rossonerri.

KAM ODÍDE?

O Gigiho služby a dlhodobo zaujímalo viacero klubov, no teraz sa špekuluje najmä o troch záujemcoch. Prvým je Real Madrid, ktorý by mohol rotovať Donnarummu s Navasom. Druhý v poradí je parížsky Saint-Germain, ktorý ale má v tíme nadaného Areolu a Nemca Trappa, no hovorí sa o odchode jedného z menovaných. Tretím a najšokujúcejším klubom je Juventus Turín. Donnarumma by rozpútal malú občiansku vojnu, ak by si zvolil farby rivala. Éra Buffona končí a Juventus by ziskom nadaného Taliana získa oporu do ďalších rokov.

KTO HO NAHRADÍ?

Média začali okrem potenciálnych klubov pre Donnarummu hľadať aj brankára, ktorý by ho nahradil. Do oka padli dve mená, pričom prvým je 27-ročný Brazílčan Norberto Neto, ktorý háji v Juventuse post brankára číslo 2. Ďalšou alternatívou je známy taliansky gólman Mattia Perin, ktorý má bohaté skúsenosti s talianskym futbalom a stále má len 24 rokov.

Donnarumma a Raiola včera roztočili veľmi veľký kolotoč, v ktorom sa už čoskoro môže začať točiť veľa peňazí.