Main Content

Megatalent Ousmane Dembelé prezradil, kde by chcel v budúcnosti pôsobiť

piatok, 16. jún 2017 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

Megatalent Ousmane Dembelé prezradil, kde by chcel v budúcnosti pôsobiť
Megatalent Ousmane Dembelé prezradil, kde by chcel v budúcnosti pôsobiť | zdroj: © TASR

Francúzsky mladík Ousmane Dembelé patrí medzi najtalentovanejších futbalistov v súčasnej hre. Nečudo, že sa o jeho služby zaujíma španielsky gigant FC Barcelona. Útočník Borussie Dortmund sa netají tým, že by rád prestúpil na Camp Nou.

Mladík, ktorý prestúpil z francúzskeho Rennes do Borussie Dortmund prehlásil, že je síce v Nemecku šťastný, avšak jedného dňa by veľmi rád obliekal dres katalánskeho obra FC Barcelona. Slová dvadsaťročného technicky zdatného zakončovateľa priniesol Football Espana. „Minulý rok som bol v kontakte s Barcelonou a jej športovým riaditeľom Robertom Fernandezom. Mojím snom je jedného dňa hrať za FC Barcelona.“

Čerstvý francúzsky reprezentant však jedným dychom dodáva, že svoj transfer z Bundesligy nechce uponáhľať. „V Dortmunde sa cítim dobre. Kontrakt mám do roku 2021. Tomu, čo sa hovorí, preto neprikladám príliš veľkú váhu.“ Dembelé reflektoval na prestupové špekulácie, ktoré ho spájajú s Barcelonou. Katalánci sú vraj za Francúza ochotní zaplatiť až osemdesiat miliónov eur.

Médiá v Španielsku špekulujú, že by Dembelé mohol na Camp Nou vytvoriť útok s Brazílčanom Neymarom a uruguajským bombardérom Luisom Suarezom, pričom novú trojicu „DSN“ by dopĺňal z druhej vlny legendárny Leo Messi.

Ousmane Dembelé zažil v Dortmunde výbornú sezónu a v Bundeslige či Lige majstrov dokázal, že patrí medzi najväčšie futbalové talenty súčasnosti. Naposledy dal o sebe vedieť počas priateľského zápasu Francúzska s Anglickom, v ktorom vsietil víťazný gól Les Bleus na 3:2. V minulej sezóne Ousmane skóroval šesťkrát a prihral na dvanásť presných zásahov.