Main Content

Veľká poklona pre Lászla Bénesa. Podľa anglického novinára je najzaujímavejším hráčom na ME do 21 rokov

štvrtok, 15. jún 2017 11:19 | Autor: Jakub Vaverka

Veľká poklona pre Lászla Bénesa. Podľa anglického novinára je najzaujímavejším hráčom na ME do 21 rokov
Veľká poklona pre Lászla Bénesa. Podľa anglického novinára je najzaujímavejším hráčom na ME do 21 rokov | zdroj: © TASR

Už zajtra začnú v Poľsku majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov a na našu veľkú radosť so slovenskou účasťou. Oficiálna stránka UEFA.com priniesla pred začiatkom Eura viacero článkov, v ktorých sa zamerala na najväčšie hviezdy tohto turnaja.

Bývalý futbalista MŠK Žilina Lászlo Bénes je vôbec najzaujímavejším hráčom, ktorého budú môcť diváci počas najbližších dní v Poľsku sledovať. Myslí si to anglický novinár Majid Mohamed, ktorý tento názor vyslovil v článku pre UEFA.com,„Je to nový Marek Hamšík,“ hovorí o ňom.

Britský novinár taktiež tvrdí, že víťazom turnaja bude Portugalsko. Slovenský stredopoliar sa v článku o najzaujímavejších futbalistoch na ME 21 ocitol v spoločnosti hráčov ako Renato Sanches (Bayern Mníchov),  Marco Asensio (Real Madrid) či Jordan Pickford (Tottenham Hotspur).

V ďalšom článku na oficiálnej stránke UEFA je Bénes označený za najväčšiu hviezdu slovenskej reprezentácie, respektíve za hráča, na ktorého si musia dať naši súperi v základnej skupine najväčší pozor. „Technicky zdatný, všestranný stredopoliar s kvalitnou strelou z diaľky je označovaný za nového Mareka Hamšíka. Iba 19-ročný mladík z Monchengladbachu skóroval pri prvom štarte v Bundeslige. Bénes hral iba dva kvalifikačné zápasy, no mal by byť dôležitým žolíkom výberu Pavla Hapala.“

Laci Bénes, ktorý cez Gyor a Žilinu prešiel až do Borussie Monchengladbach, bude patriť medzi najmladších futbalistov na turnaji, avšak kvalitatívne je právom radený medzi najžiarivejšie hviezdy. Talentovaný Slovák si cez víkend premiérovo zahral aj za A tím Slovenska, keď absolvoval pár minút pri kvalifikačnej výhre v Litve (2:1). Ako píše UEFA, pre Pavla Hapala môže ísť o veľmi dôležitého žolíka, ktorý môže byť v rozhodujúcich momentoch rozdielovým hráčom. Svoje kvality by mal presviesť už v piatkovom  zápase proti domácemu Poľsku.