Main Content

Barcelona zostavila zoznam 8 hráčov, ktorých chce v lete získať

streda, 14. jún 2017 11:04 | Autor: Timotej Gašper

Barcelona zostavila zoznam 8 hráčov, ktorých chce v lete získať
Barcelona zostavila zoznam 8 hráčov, ktorých chce v lete získať | zdroj: © TASR

V La Lige nestačila Barcelona na Real Madrid a Lige majstrov dala zbohom po štvrťfinálových bojoch proti Juventusu Turín. FC Barcelona potrebuje nový impulz, čomu by mali napomôcť nové posily. Španielsky plátok AS informuje, že vedenie FCB plánuje v lete získať hráčov z nasledujúceho zoznamu.

Éra trénera Luisa Enriqueho skončila a kormidlo prevzal sympatický a skúsený kouč Ernesto Valverde. Podľa španielskych médií Barcelona pokukuje na 3 hviezdy z Premier League, pričom aj pri ostatných piatich menách sa jedná o veľkých hráčov svetových kvalít.

V prvom rade ide o brazílskeho kúzelníka z Liverpoolu, Philippe Coutinha. Technicky nadaný ofenzívny stredopoliar je v LFC od zimy 2013 a za posledné roky sa vyformoval na jedného z najlepších na svojom poste. V uplynulej sezóne dal vo všetkých súťažiach 14 gólov a 9 asistencií a pre Barcu je už dlhšiu dobu prestupovým cieľom číslo 1.

Plátok AS píše, že Barcelona sa dokonca zaujíma o nespokojného Diega Costu, ktorý by sa mohol rotovať s Luisom Suarézom. Tretím hráčom z Premier League je Riyad Mahrez, ktorý prežil perfektnú sezónu 15/16, kedy bol Leicestru veľkou ofenzívnou oporou. V poslednej sezóne sa však jeho mašinéria pozastavila a očakáva sa, že Alžír ju bude chcieť nakopnúť v novom-lepšom klube, napríklad aj v Barcelone.

Možnou alternatívou za Coutinha na oživenie hry je aj Ousmane Dembelé. Mladá hviezda Borussie Dortmund dala v premiérovej sezóne v drese BVB dokopy 10 gólov a k tomu aj úctyhodných 21 asistencií. 20-ročný Francúz však pravdepodobne zotrvá v Borussii aj naďalej, no je možné, že Barca sa rozhodne ponúknuť čiastku, ktorá sa za žiadnych okolností neodmieta.

Barcelona sa podľa AS zameria na ofenzívu, ktorú by mohol podporiť aj skúsený útočník Vitolo zo Sevilly. 27-ročný krídelník púta pozornosť Atlética Madrid, no ten kvôli prestupovému zákazu vypadáva z hry.

Na listine sa objavil aj šikovný 22-ročný podhrotový respektíve krídelný hráč Gelson Martins. Portugalec oblieka dres Sportingu Lisabon, no o jeho podpis bojuje aj Liverpool a Manchester United.

Padlo aj na hráča menom Ismaila Sarr, ktorý je vo veku 19 rokov dobrým prísľubom do budúcnosti. Reprezentant Senegalu je hráčom FC Méty a z postu krídelníka dal v tejto sezóne 5 gólov a 5 asistencií. V prípade prestupu do Katalánska sa očakáva presun do B-tímu „Blaugranas“.

Posledným na zozname je stratený syn Gerard Deulofeu, ktorý ako produkt La Masie odišiel v roku 2015 do Evertonu. Aktuálne je na hosťovaní v AC Miláno, no neplánuje návrat do Goodison Parku a teda buď natrvalo prestúpi do Milána, alebo sa ozve Barcelona, ktorá podľa plátku AS zvažuje kúpu 23-ročného Španiela.

S prestupom do Barcelony sú spájané len mená najvyššej úrovne a očakáva sa, že rovno viacero z vyššie spomenutých hráčov sa v nasledujúcich týždňoch stanú posilami Ernesta Valverdeho.