Main Content

Čistky v Reale Madrid: Na odchode je až 7 hráčov!

utorok, 13. jún 2017 11:48 | Autor: Timotej Gašper

Čistky v Reale Madrid: Na odchode je až 7 hráčov!
Čistky v Reale Madrid: Na odchode je až 7 hráčov! | zdroj: © TASR

Len krátko po triumfe Realu Madrid v Lige majstrov sa Zinedine Zidane dáva znova do práce a prvý letný cieľ je prečistenie kádra. Španielsky plátok AS priniesol menoslov až siedmich hviezd, ktoré by sa v lete mali sťahovať z Madridu.

Obmena kádra a nové posily sú pre každý klub akousi letnou tradíciou, čo platí aj pre dvanásťnásobného víťaza Ligy majstrov. Real Madrid počas celej sezóny disponoval silným a univerzálnym kádrom, ktorý chyboval len málokedy. Ako je v „Los Blancos“ zvykom, prezident Florentino Peréz opäť plánuje do klubu priviesť tých najlepších hráčov a ešte vystužiť povestné „Galácticos“.

Pre nové hviezdy však musí byť miesto, čo znamená viaceré odchody z kádru Zinedina Zidana. Španielsky bulvár AS priniesol zoznam hráčov, o ktorých sa má jednať: Fabio Coentrao, Danilo, James, Pepe, Mariano, Navas a Morata.

Portugalský obranca Fabio Coentrao sa nezúčastnil ani na oslavách triumfu v Lige majstrov a dlhodobo bol v tíme Realu neviditeľný. Jeho situáciu má vyriešiť hosťovanie s opciou na trvalý prestup v Sportingu Lisabon.

Danilo je členom Realu od roku 2015, no jeho koniec môže prísť už po dvoch sezónach. V uplynulom ročníku sa zapojil len do 17 ligových zápasov a jeho majoritné miesto je na lavičke. Záujem prejavil Inter Miláno, kde by Danilo určite dostal viac priestoru.

Kauza James Rodriguez je v médiách diskutovaná už viac než pol roka. Kolumbijsky čarodej nezapadol do Zidaneovej koncepcie a odchod má podporiť aj zlý vzťah so samotným trénerom. James je na listine želaní Manchestru United, no spomína sa aj Chelsea, Manchester City, Liverpool či PSG.

Coentraov reprezentačný kolega, Pepe, sa s klubom nedohodol na obnovení kontraktu a aktuálny mu vyprší už o pár dní. Húževnatý stopér je spájaný s odchodom do PSG, kde ho lákajú na rozprávkový plat.

23-ročný útočník Mariano je v hierarchii Realu veľmi nízko a preto ak si chce zahrať viac ako 8 zápasov za sezónu, musí odísť. O služby reprezentanta Dominikánskej Republiky sa prihlásila Malaga, Deportivo La Coruňa aj Betis Sevilla, kde by mohol odísť na hosťovanie alebo trvalý prestup.

Brankár Keylor Navas aj útočník Alvaro Morata sú spájaní s Manchestrom United. Zatiaľ čo Kostaričan Navas môže byť súčasťou výmeny za Davida de Geu, ktorého Real lanári už dlhšiu dobu, Morata sa pre United môže stať najväčšou letnou posilou. Mourinho by vraj veľmi rád využil Moratov talent a čuch na góly, no cena môže byť až 60 miliónov libier.

Real sa tak podľa španielskych médií chystá vykonať výrazné letné zmeny. Otázkou ale ostáva, koho sa vedenie rozhodne kúpiť, pričom sa spomínajú mená ako Veratti, Hazard, de Gea či Mbappé.