Main Content

Buffon je pripravený ukončiť kariéru. Rozhodnutie zmení len v jednom prípade

utorok, 13. jún 2017 09:38 | Autor: Jakub Vaverka

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon | zdroj: © TASR

Gianluigi Buffon patrí medzi najuznávanejšie osobnosti vo svete futbalu. V roku 2018 však podľa všetkého skončí s bohatou aktívnou kariérou. Charizmatický Talian však prehlásil, že za istých okolností bude pokračovať ďalej.

39-ročný brankár pred časom oficiálne potvrdil, že po majstrovstvách sveta, ktoré sú na programe budúci rok v Rusku, zavesí kopačky definitívne na klinec. Portál renomovaného talianskeho novinára Gianlucu Di Marzia Gianlucadimarzio však priniesol Buffonove slová, ktoré toto tvrdenie mierne upravujú. „Takmer naisto počas budúceho roka skončím s futbalom. Je to na 99% isté.“

Hrajúca legenda Juventusu Turín tvrdí, že existuje spôsob, ako by si svoju aktívnu činnosť ešte o niekoľko mesiacov predĺžil. „Avšak, spolu s Juventusom sme sa rozhodli, že ak vyhráme v budúcej sezóne Ligu majstrov, mohol by som ostať ešte jednu sezónu a zahrať si dve súťaže, do ktorých sa kvalifikujete, ak Champions League vyhráte.“

Buffon hovoril o UEFA Supercupe, ktorý sa hráva v lete, a v ktorom víťaz Ligy majstrov vyzve šampióna Európskej ligy a o prestížnych majstrovstvách sveta klubov, ktoré bývajú na programe pravidelne koncom kalendárneho roka. So Starou Dámou si tieto súťaže nikdy nevyskúšal a patrí to medzi jeho nesplnené kariérne sny.

Juventus Turín mal prebiehajúci ročník vynikajúco našliapnutý, keď vyhral domácu ligu aj národný pohár a vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid mu verili milióny priaznivcov. Zebry však na Biely Balet nestačili a prehrali 1:4, pričom sklamaný Buffon bol opäť veľmi blízko vytúženého triumfu v Lige majstrov, ktorú doposiaľ nevyhral. Už bude mať len jednu šancu.