Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Litva – Slovensko

nedeľa, 11. jún 2017 11:45 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Litva – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Litva – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti dosiahli dôležitú kvalifikačnú výhru 2:1 na pôde Litvy. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6,5) – Išli naňho tri strely a dostal jeden gól, hoci zaň nemohol, keďže Novikovas to trafil výborne. Bol to preňho ťažký zápas v tom, že to mohol pomaly len pokaziť, keďže sme museli vyhrať a veľa práce nemal, ak si teda odmyslíme hru nohou. V nej sa snažil ukázať, že ňou hrať vie. V prvom polčase ale nenašiel pochopenie u spoluhráčov, preto len nakopával, v druhom aj rozohrával, pričom to bolo v poriadku, hoci s malým zaváhaním.

Peter Pekarík (6) – Iba raz sa stalo, že mu súper ušiel poza chrbát a hneď z toho bol náznak šance. Inak v defenzíve hral tradične zodpovedne. Smerom dopredu mohol a mal ukázať viac. Nejaké nábehy síce mal, ale bolo to nízke číslo, no viac sme vlastne vzhľadom na výsledok ani nepotrebovali.

Martin Škrtel (5,5) – Vykartoval sa na ďalší duel, hoci v tomto prípade treba uznať, že to rozhodca neposúdil citlivo, keďže išlo o jeho prvý faul. Škrtel si svoje odviedol, aj keď toto nebol zápas, v ktorom by mal stopér vynikať, ale tiež by sa nemal nechať tak jednoducho oklamať, ako sa to stalo nášmu kapitánovi na konci prvého polčasu.

Ján Ďurica (5) – Nebol to ten Ďurica, akého by sme chceli. Pôsobil trochu spomalene, možno aj preto nešťastne nabil na strelu Šernasovi, pričom lepší hráč by to upratal do brány. Všetko to vyvrcholilo v nadstavenom čase, keď sa hlúpo vykartoval na zápas so Slovinskom a ešte sme aj z následného priameho kopu dostali gól.

Tomáš Hubočan (5,5) – Nepôsobil nepriepustne, ako zvykne. Občas mu súperi behali poza chrbát, čo mohlo byť spôsobené tiež zdravotnými problémami, kvôli ktorým bol ošetrovaný, pričom nakoniec ani nedohral. Smerom dopredu niet čo hodnotiť.

Ján Greguš (5,5) – Bol lepší v hre smerom dozadu, kde si zodpovedne zastal svoju úlohu, teda možno až na jedno malé zaváhanie. No opačným smerom to chcelo rýchlejšiu prácu s loptou, aby naše akcie boli pre súpera prekvapivejšie.

Milan Škriniar (6,5) – Snažil sa hrať aktívne. Prezentoval sa jednou nepresnou strelou, ale aj zbytočnou žltou kartou a podráždenou reakciou, čo sa nemôže na medzinárodnej scéne stávať. Najviac zaujal výpadom a vybojovaním gólovej štandardnej situácie. Tiež sa zapájal do akcií, ale nie vždy v nich hral rýchlo od nohy, ale keď tak spravil, práve tie patrili medzi naše najlepšie v zápase.

Róbert Mak (5) – Nebol to Mak v najlepšom vydaní, práve naopak, bol akoby v spomalenom prevedení. Viackrát mu chýbal polkrok a celkovo ťah na bránu. Chýbajúca herná prax sa na ňom prejavila. Škoda, že jeho strela bola zblokovaná. Smerom dozadu, podobne, ako aj ostatní hráči, si svoju prácu urobil.

Marek Hamšík (8) – Je už aj zbytočné písať superlatívy na jeho adresu, keďže tie sa stávajú samozrejmosťou. Najprv sa zastreľoval, ale potom ukázal svoje umenie. Na prvý gól prihral, druhý strelil sám a vybavil nám ďalšie tri body. Vie hrať síce aj lepšie, ale keď si uvedomíme okolnosti, vďaka za taký výkon.

Vladimír Weiss (6,5) – Aj na Weissovi sa ukázala chýbajúca herná prax, ale postupom zápasu sa rozohrával. Opäť potvrdil, aký je pre nás dôležitý, keď svoju výnimočnosť prezentoval pri otváracom góle, čo nebola vôbec ľahká pozícia, no práve v takých sa ukazuje rozdiel medzi hráčmi.

Ondrej Duda (5) – Bol síce napísaný na hrote útoku, ale hral snáď všade inde, len nie tam. Aj to iba dokresľuje fakt, že sa hľadal, čo bolo po takej dlhej pauze aj pochopiteľné. Ak ho za niečo pochváliť, potom za niektoré prihrávky, ktoré mali vysokú úroveň.

Norbert Gyömbér (5,5) – Naskočil na záverečnú tretinu zápasu a svoje miesto si zastal. Raz si síce mohol počínať smerom dozadu lepšie, ale pomohol ustrážiť víťazstvo. Smerom dopredu ukázal o málinko viac ako Hubočan.

Albert Rusnák, László Bénes (bez známky) – Obaja si prišli viac-menej len trochu zabehať, keďže o víťazovi už bolo rozhodnuté. Viac si tento duel zapamätá Bénes, keďže bol jeho prvý v reprezentácii.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon