Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (22.6.2011)

streda, 22. jún 2011 19:33 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (22.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (22.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

O Cisseho záujem v Ríme

Dnešnú rubriku prestupových klebiet začíname v talianskej Serii A. Miestne média prišli s čerstvou informáciou o záujme Lazia Rím o francúzskeho zakončovateľa Djibrila Cisseho. 29-ročný rodák za Arles momentálne pôsobí už druhý rok v gréckom Panathinaikose. Grécky klub je vraj ochotný pustiť svojho strelca za čiastku 2 miliónov eur, Lazio však údajne ponúka iba 1,7 milióna. Cisse by mohol byť druhou výraznou posilou ofenzívy Lazia po Miroslavovi Klosem.

Krkič Rimanom

Dnes bol skompletizovaný prestup mladého španielskeho reprezentanta Bojana Krkiča z FC Barcelona do AS Rím. Jedným z hlavných faktorov prestupu mladíka so srbskými koreňmi je fakt, že hlavným trénerom AS je bývalý tréner rezervy Barcelony Louis Enrique. 20-ročný odchovanec Barcy momentálne reprezentuje Španielsko na Majstrovstvách Európy do 21 rokov v Dánsku.

Real kúsok od získania Varaneho

Španielsky gigant Real Madrid je kúsok od získania svojej tretej posily v aktuálnom prestupovom období. Do metropoly Španielska by sa mal sťahovať iba 18-ročný mimoriadne talentovaný stopér z francúzskeho Lens  Raphaël Varane. Hlavným zástancom tohto prestupu je podľa našich správ bývala ikona francúzskeho futbalu Zinedine Zidane. Varane by mal stáť Madridčanov približne 10,5 milióna eur.

Villas-Boas trénerom Chelsea a s balíkom 80 miliónov eur

Dnes sa definitívne potvrdili špekulácie z predchádzajúcich dní týkajúce sa mena nového trénera FC Chelsea. Podľa očakávaní sa nim stal len 33 ročný Portugalčan Andre Villas-Boas, ktorý prichádza do Londýna z portugalského Porta.

Chelsea musela Villasa-Boasa vykúpiť spod platnej zmluvy s Portom za 15 miliónov eur. Nový kontrakt s Chelsea uzavrel na najbližšie 3 sezóny. Hneď po tom ako túto informáciu potvrdilo vedenie londýnskeho veľkoklubu vyšla na povrch ďalšia zaujímavá špekulácia. Villas bude mať údajne na angažovanie nových letných posíl celkom slušný balík peňazí – 80 miliónov eur.
 
Hamšík nie, Kucka možno áno


Viceprezident AC Miláno Adirano Galliani dnes pre talianske média prezradil, že v úsilí ich veľkoklubu už nie je získanie Mareka Hamšíka z konkurenčného Neapolu. AC Miláno tak pravdepodobne rešpektuje prianie vedenia Neapolčanov, ktoré nechce o predaji ich najväčšej hviezdy ani počuť.

Galliani zároveň potvrdil, že prebiehajú rokovania medzi FC Janov a ich klubom v súvislosti s angažovaním Juraja Kucku. Ďalší talent slovenského futbalu si získal futbalových odborníkov na Apeninskom poloostrove vďaka výborným výkonom v drese Janova počas jarnej časti Serie A (po tom ako do Janova prišiel z pražskej Sparty za 4 milióny eur). Podľa internetového portálu transfermarket je jeho aktuálna cena 5 miliónov eur.