Main Content

Čistky v Barcelone: Prezident chcel predať Iniestu, zakročil nový kouč

piatok, 9. jún 2017 10:13 | Autor: Jakub Vaverka

Čistky v Barcelone: Prezident chcel predať Iniestu, zakročil nový kouč
Čistky v Barcelone: Prezident chcel predať Iniestu, zakročil nový kouč | zdroj: © TASR

Súčasné vedenie FC Barcelona je verejnosťou často kritizované. Prezident José Maria Bartomeu má každoročne vyšší počet neprajníkov. Po posledných reportoch zo Španielska sa číslo jeho odporcov len a len zvýši. Mal totiž v úmysle predať jednu z hrajúcich klubových legiend.

„Andrés Iniesta by mal ostať hráčom Barcelony aj v nasledujúcej sezóne. Klubové vedenie malo v úmysle jeho letný predaj, ale nový kormidelník Ernesto Valverde ich snahu zablokoval,“ hlása report z Cadena SER. Bartomeu vraj už nevidel v španielskom reprezentantovi také využitie, ako je potrebné, a preto uvažoval nad lukratívnym odchodom hrajúcej katalánskej legendy.

Veľký interes o Iniestu majú každoročne kluby v Premier League, predovšetkým Manchester City vedený Pepom Guardiolom. 33-ročný stredopoliar s jedinečným futbalovým myslením sa však v dohľadnej dobe nebude nikam sťahovať.

„Považujem Andrésa za veľmi dôležitého hráča pre náš tím a celkovo veľmi dôležitú osobu pre tento klub,“ priniesol slová kormidelníka Ernesta Valverdeho pre Cadena SER anglický denník Metro. Iniesta sa stal jedným zo symbolov zlatej éry FC Barcelona a fanúšikovia si jeho odchod nevedia predstaviť.

Išlo by o ďalší nepopulárny krok súčasného barcelonského vedenia, pričom silnejú hlasy, že v Katalánsku dôjde k predčasným voľbám a José Maria Bartomeu aj so svojimi spolupracovníkmi čoskoro skončí. Dokonca vraj svetlo sveta uzrela petícia za odvolanie aktuálnych barcelonských šéfov.