Main Content

Legendárny Tyson prudko skritizoval Mayweathera za komentáre o Alim

streda, 7. jún 2017 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Legendárny Tyson prudko skritizoval Mayweathera za komentáre o Alim
Legendárny Tyson prudko skritizoval Mayweathera za komentáre o Alim | zdroj: © TASR

Mike Tyson sa počas aktívnej kariéry zaradil medzi najväčších boxerov histórie. Dodnes má v tomto športe vážené slovo. Američanovi sa najnovšie nepáčia komentáre kontroverzného Floyda Mayweathera o večnom Muhammadovi Alim.

Floyd Mayweather pred časom hovoril pre ESPN, kde prehlásil, že možno prehlásiť, že je úspešnejší ako legendárny Muhammad Ali. Tieto slová nenechali chladného populárneho Mikea Tysona. „Je úplne mimo. Počúvajte, ak by bol čo i len blízko takého velikána, akým bol Muhammad Ali, bol by schopný odviesť svoje deti do školy.“

„Okej, nemôže svoje deti ani len zaviesť do školy, no bude hovoriť o tom, aký je skvelý? Veľkosť nespočíva v tom, že sa bráni kontaktu s ľuďmi. Znamená to byť ľudom akceptovaný. On svoje deti nevozí do školy, pretože sa bojí. Je to maličký vystrašený chlapík,“ nebral si servítku pred ústa Mike Tyson.

Pre lepšiu predstavu pripájame aj slová, ktoré spôsobili v Tysonovi toľko hnevu. „Ali je legenda, no keď hovoríme o tvorení rekordov, musíme spomenúť, že Muhammad prišiel o svoj titul proti boxerovi, ktorý mal na konte iba sedem zápasov. Dávam pred Alim klobúk dolu, no nevenoval som tomuto športu 40 rokov, aby som následne tvrdil, že je v ňom niekto lepší ako ja,“ prehlásil vtedy Mayweather.

Mike Tyson sa v závere okrajovo vyjadril aj k dlho očakávanej boxerskej bitke medzi Mayweatherom a zápasníkom MMA Conorom McGregorom. „Conor McGregor bude pri boxovaní vyzerať veľmi vtipne. Ak tam však nabehne s praktikami z UFC, môže to byť veľmi zaujímavé. McGregor však nikdy nevyhral ani jeden boxerský zápas,“ zakončila americká ikona pre Sirius XM Sports radio.