Main Content

''J***m vás, ja som Millwall!'' Hrdinský fanúšik zachránil ľudí pri teroristickom útoku v Londýne

utorok, 6. jún 2017 13:29 | Autor: Jakub Mihálik

''J***m vás, ja som Millwall!'' Hrdinský fanúšik zachránil ľudí pri teroristickom útoku v Londýne
''J***m vás, ja som Millwall!'' Hrdinský fanúšik zachránil ľudí pri teroristickom útoku v Londýne | zdroj: thesun.co.uk

Pred pár dňami svetom otriasla ďalšia smutná správa po tom ako islamistickí teroristi zaútočili v Londýne neďaleko London Bridge, pričom najprv autami a potom nožmi spôsobili smrť siedmich ľudí a desiatky zranili.

Okamžite po útoku sa začali objavovať aj správy o tom, ako mnohí účastníci teroristického besnenia pomáhali pri záchrane ostatných. Mnohí ľudia v baroch hádzali po teroristoch poháre a fľaše, taxikári ponúkali utekajúcim ľuďom odvoz zdarma.

Jedným najväčších hrdinov je však aj Roy Larner. Toho teroristi prekvapili počas toho, ako sedel v bare. Odmietol dovoliť útočníkom prejsť k ostatným zákazníkom bez boja. Kričiac: „J***m vás, ja som Millwall! (F**k you, I´m Milwall)!“ zápasil s ozbrojenými teroristami, čím odpútal ich pozornosť a umožnil tak zvyšku osadenstva ujsť.

Roy utŕžil osem bodných rán do hlavy, krku i rúk, kvôli čomu musel byť prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti, no podľa dnešných informácií by mal byť mimo ohrozenia života.

Okamžite po preniknutí tejto informácie sa jeho priatelia rozhodli zorganizovať verejnú zbierku na pokrytie nákladov na jeho liečbu. Po necelom dni sa vyzbierali tisícky libier ako znak vďaky za hrdinský čin futbalového fanúšika.

Priaznivci Millwallu sú preslávení svojou fanatickosťou a objavili sa aj v slávnom filme Green Street Hooligans. Teraz sa však ich horkokrvnosť prejavila v pozitívnom svetle, keď Roy zrejme prispel k záchrane mnohých životov.